logo F1online.sk

Russell: Na papieri máme stále deviate najrýchlejšie auto

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 7. 2021

George Russell neprestáva ohromovať motoristickú verejnosť. Britskému mladíkovi už pre jeho kvalifikačné výkony prischla prezývka Mr. Saturday. Rátajú sa však body a tie ešte George s Williamsom nezískal žiadne. Na domácej pôde v Silverstone to opäť vyzeralo nádejne, avšak nádeje tleli prikrátko. Jeho monopost sa totiž v pretekovom tempe prepadá.

Do Q3 postúpil George Russell dvakrát po sebe, čo pri kvalite jeho monopostu hraničí so športovým zázrakom. V pretekoch sa však pilot Williamsu akoby úplne vytratil z diania a takmer vôbec ho nebolo vidno. Podobne tomu bolo aj v Silverstone.

„Prvý štart bol naozaj slabý. Druhý už bol naozaj dobrý, takže škoda, že to nebolo opačne. Koniec koncov si však nemyslím, že sme si naozaj zaslúžili byť niekde vyššie v poradí,“ povedal po pretekoch George Russell.

Ôsme miesto v kvalifikácii a problémy pilotov Red Bullu dali v Silverstone Russellovi šancu. Ten však nedokázal tieto okolnosti využiť vo svoj prospech, čo pripisuje najmä na vrub nedostatočného tempa svojho Williamsu.

„Ani neviem, ako sme sa dokázali kvalifikovať takto vysoko. Na papieri máme stále deviate najrýchlejšie auto, možno s výnimkou kvalifikácií. Vo voľných tréningoch a pretekoch máme deviaty najrýchlejší monopost, potom však príde kvalifikácia a dokážeme sa posunúť do najlepšej desiatky alebo dvanástky,“ povedal Russell.

„Príde nedeľa a za vami je nejakých osem pilotov, ktorí pod sebou majú rýchlejšie auto ako vy. Je náročné udržať ich za sebou. Po skončení každých pretekov teda zavládne drobné sklamanie. Musíme sa na to však pozerať optimisticky, z posledných štyroch pretekov sme boli zakaždým v najlepšej dvanástke, raz sme síce museli odstúpiť, ale aj vtedy sme bojovali o body. Myslím si, že s niečím takým by sme mali byť spokojní“ hovorí Russell.

Víkend britského mladíka poznačila penalizácia zo šprintovej kvalifikácie, ktorá ho na štarte pretekov zosunula z deviateho na dvanáste miesto. To však podľa rodáka z King’s Lynn nebol dôvod, prečo Williams ani tentoraz nedokázal zabodovať.

„Myslím, že chlapci za nami boli o tri, štyri, päť alebo aj šesť desatín rýchlejší než my. S takou rýchlostnou prevahou to mali jednoduché. Okrem toho to vyzerá, že sú lepší aj pri práci s pneumatikami,“ dodal Russell.