logo F1online.sk

Carlos Sainz je presvedčený, že má výkon na pódiové umiestnenie

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 7. 2021

Španielsky pilot Ferrari zaznamenal kolíziu s Georgeom Russellom už v sobotnajšom šprinte. Práve táto kolízia mala za následok umiestnenie až na jedenástom mieste, z ktorého po Russellovom treste vzišlo desiate miesto na štarte v nedeľňajších pretekoch.

Práve štart nedeľňajších pretekov bol pre Sainza pomerne úspešný, ale v samotných pretekoch už nedokázal predbehnúť dvojicu Mclarenov, vďaka čomu zaznamenal v cieli šieste miesto.

„Bohužiaľ mali sme tam pomalú zastávku v boxoch, ktorá nás stála pozíciu oproti Danielovi (Ricciardovi),“ zamyslel sa Sainz. „Zastávky v boxoch boli po celý rok skvelé a toto bola prvá priemerná zastávka v boxoch, ktorú sme zaznamenali.“

„Myslím si, že dnes sme mali jedno z najlepších vyvážení (auta) za celý rok. A vzhľadom na to, že 60 kôl späť sme boli poslední, skončiť na šiestom mieste nie je až také zlé,“ povedal 26-ročný Španiel.

Sainzov tímový kolega, Charles Leclerc, nakoniec skončil na pódiu. Dve kolá pred koncom ho predbehol Lewis Hamilton a Leclerc tak zaznamenal konečné druhé miesto.

Mattia Binotto, šéf tímu Ferrari, povedal, že za pomalou Sainzovou zastávkou v boxoch môže byť problém s pištoľou na pneumatiky.

„Ak si porovnáte našich dvoch jazdcov, jeden z nich uviazol (za súpermi) a druhý predviedol veľmi dobré tempo. Ale keď bol Carlos v čistom vzduchu, mal tempo podobné ako Charles,“ povedal Binotto.

Sainz povedal, že Leclercove tempo ukázalo, že „dnešné auto nemalo na víťazstvo ani pri jazde v čistom vzduchu, pretože Mercedes je predsa len o niečo rýchlejší. Je však veľmi blízko k pódiu a je tiež skutočne vynikajúce pri jazde (na trati).“

„V určitom okamihu som spravil najrýchlejšie kolá na stredných pneumatikách starých 25 kôl. Ukazuje to teda, že nastavenie auta a aj jeho vyváženie sa zlepšuje aj pri degradácii pneumatík. Naozaj sa snažíme stále zlepšovať všetky oblasti,“ pokračoval španielsky pretekár.

„Ale dnes, na tomto okruhu, o ktorom sme si mysleli, že pre nás nebude príliš vhodný, sme podali výkon a s autom sa jazdilo veľmi pekne,“ uzavrel Carlos Sainz.

Súvisiace články