logo F1online.sk

Horner o Wolffovi: Je posadnutý tým, že potrebuje mať všetko pod kontrolou

Christian Horner a Toto Wolff
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2021

Medzi Christianom Hornerom a Totom Wolffom to pred mikrofónmi iskrí rovnako intenzívne ako medzi ich pilotmi na trati. V posledných rokoch sme nezvykli byť svedkami niečoho podobného, avšak intenzívny boj o titul si žiada využitie všetkých dostupných prostriedkov. Niektoré vyjadrenia, ktoré si títo dvaja muži vymenili, boli dosť pikantné.

„V tomto prostredí vládne veľká konkurencia a Toto je tak trochu posadnutý tým, že potrebuje mať všetko pod kontrolou. To koniec koncov vidíme,“ vyhlásil boss Red Bull Christian Horner.

„Red Bull však kontrolovať nemôže. Ja som pravdepodobne jediný, ktorý s ním nemá žiadny konflikt záujmov. Môžem otvorene hovoriť, čo si myslím. Možno mu to príde trochu nepríjemné.“

Koľko sme tu už mali mediálnych a slovných prestreliek medzi týmito dvoma pánmi? Toto Wolff musí tlaku zo strany Red Bullu odolávať sám, kým Hornerovi častokrát veľmi ochotne „vypomáha“ Helmut Marko. Mediálne vody vo Formule 1 boli dlhé roky pomerne pokojné, no boj o titul v tomto roku sa rozbehol skutočne na všetkých frontoch, vrátane toho mediálneho. Spomeňte si napríklad na Baku, kde Wolff označil Hornera za „tárajka, ktorý chce byť pred kamerami“.

„A toto povedal chlapík, ktorý stojí pred kamerami viac než ktokoľvek iný. Vskutku úsmevné,“ smeje sa Horner. „Som si istý, že Toto bude verejne kritizovať zakaždým, keď k tomu dostane príležitosť. Avšak niekedy, keď na niekoho ukážete prstom, on na vás ukáže tiež.“

Boss Red Bullu tiež nezabudol pripomenúť, že základy úspechu Mercedesu boli položené ešte pred Wolffovým príchodom do tímu. Často sa hovorí o prínose Rossa Brawna, Michaela Schumachera či Nikiho Laudu, ktorí tam pôsobili dávno pred príchodom súčasného šéfa. Wolff tak vlastne nevie, aké to je byť v majstrovskom boji tým slabším.

„Toto je situácia, ktorú Toto zrejme ešte nikdy nezažil, pretože keď prišiel do tímu, bol už plne vybudovaný. Hamilton bol podpísaný, motor pripravený na rok 2014 a základy položené. Takejto situácii tento tím ešte nemusel čeliť,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články