logo F1online.sk

Brundle: Hamilton sa bude trápiť, ak uvidí, že Mercedes nemá rýchlosť na Red Bull

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 7. 2021

Martin Brundle ako bývalý pretekár a dlhoročný komentátor Formuly 1 tvrdí, že Lewis Hamilton bude mať náročnú druhú polovicu sezóny. Podľa jeho slov sa bude sedemnásobný šampión trápiť v prípade, ak sa Mercedes nedokáže vyrovnať s rýchlosťou Red Bullu.

Mercedes aktuálne ťahá negatívnu šnúru piatich podujatí bez zisku „pole position“ a bez vítazstva. Naopak, Red Bull oslavuje päť víťazstiev v rade, čo sa prejavilo aj v priebežnom rebríčku jazdcov a konštruktérov.

„Myslím si, že Lewis sa bude trápiť, ak sa pozrie na zvyšok tejto sezóny s pocitom, že ‚jednoducho nemám takú rýchlosť, aby som sa vyrovnal Red Bullu,‘“ uviedol Martin Brundle pre Sky Sports.

„Som si istý, že (Mercedes) sa pokúsi auto doladiť. Red Bull to už urobil. Ale vzhľadom na rozpočtové stropy, zdroje, ktoré tímy majú, a dramaticky nové autá pre rok 2022, tímy musia v práci pokračovať. Pretože toto auto bude homologizované a bude v hre na niekoľko najbližších rokov,“ pokračoval bývalý pretekár Formuly 1.

Brundle poukázal na ťažké rozhodnutie s ktorým sa musia vysporiadať najmä špičkové tímy šampionátu Formuly 1. Množstvo tímov už prestalo vyvíjať svoje súčasné auto a sústredí sa najmä na rok 2022 a nový súbor technických predpisov.

„Ak pokazíte monopost pre rok 2022, budete sa trápiť dve alebo tri sezóny,“ uviedol Martin Brundle. „Tento hazard si nemôžete dovoliť.“

„Myslím si, že Mercedes na to bude musieť ísť správne: ‚Máme niekoľko takýchto vylepšení, potom to odvoláme a uvidíme čo prinesie stratégia, počasie, šťastie, čokoľvek,‘“ uzavrel svoj pohľad na druhú polovicu sezóny 62-ročný Brit.

Súvisiace články