logo F1online.skF1online.sk

Russell by sa chcel postaviť Hamiltonovi: Cítim sa byť pripravený

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2021

V priebehu posledného týždňa začali dramaticky silnieť hlasy, podľa ktorých sa už počas britskej veľkej ceny dozvieme o príchode Georgea Russella do Mercedesu. Ak sa to potvrdí, mladíka Williamsu čaká obrovský skok v štartovom poli. Sám sa však cíti byť pripravený a strach mu nenaháňa ani fakt, že druhá strana garáže bude patriť Lewisovi Hamiltonovi.

Špekulácie, že George Russell skutočne nahradí Valtteriho Bottasa v Mercedese, v piatok umocnil komentátor Sky Sports David Croft. “Dopočul som sa, že je tu istá možnosť, že by sme sa mohli dočkať potvrdenia Georga Russella ako pilota Mercedesu na Veľkej cene Veľkej Británie,” povedal v rannej šou rádia Virgin azda trochu opatrne, no pokračoval už istejšie: “Čakali na Lewisa, kým sa vyrieši jeho kontrakt. To je už vybavené, s Mercedesom ho čakajú ďalšie dva roky. Teraz sú pripravení oznámiť aj meno druhého pilota.”

O Russellovej pripravenosti pochybuje len málokto. Nuž a prekvapivo málo ľudí očakáva, že by ho sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton v Mercedese dokázal suverénne porážať — minimálne nie tak ako Valtteriho Bottasa. Russell sa vraj tejto výzvy tiež nebojí, hovorí, že nemá čo stratiť.

“Každý sa chce postaviť tomu najlepšiemu pilotovi. Každý si verí, no ja by som si túto výzvu veľmi užil,” prezradil George Russell pre AutoCar. “Nemal by som na pleciach žiaden tlak a ocitol by som sa v situácii, v ktorej by som nemohol prehrať.”

“Ak by som sa ocitol zoči-voči jednému z najlepších jazdcov všetkých čias, šiel by som do toho s takou mentalitou. Nemám čo stratiť, čo je podľa mňa skvelé. V takej situácii je momentálne Sergio Pérez. Nie je vystavený žiadnemu tlaku, pretože nemá čo stratiť. V tom prípade len vyjde na trať, užije si to a všetkým ukáže, na čo má,” pokračoval britský pretekár.

Russell má o čo oprieť svoje sebavedomie. V minulej sezóne na poslednú chvíľu zaskakoval za Lewisa Hamiltona a všetkým definitívne ukázal, čo v ňom drieme. Pred budúcou sezónou bude mať oveľa viac času na prípravu, dostane kokpit, ktorý mu nebude malý, nuž a všetci sa budú musieť spoznať s novou generáciou monopostov. Nik teda nebude ťažiť zo skúseností s predchádzajúcim autom.

“Verím si a cítim sa byť pripravený zabojovať o víťazstvá a šampionáty,” vyhlásil Russell odhodlane. “Minulý rok v Bahrajne som čelil obrovskej výzve, bol som hodený do hlbokej vody bez akejkoľvek prípravy a odjazdených kôl v tom aute. Ukázalo sa, aké ťažké je prestriedať autá a dostať sa do tempa.”

“V tých pretekoch som mal ďaleko od toho, aby som bol rýchlostne stopercentný, no aj tak sa nám podarilo odviesť slušnú sobotu. Preto sa cítim byť pripravený,” dodal.

Súvisiace články

Diskusia