logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Chcem vyhrávať. Nebudem sa tu prevážať a robiť veci polovičato

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2021

Lewis Hamilton pred pár dňami podpísal novú dvojročnú zmluvu s Mercedesom. V tábore strieborných šípov veria, že Brit po tomto horizonte ešte bude mať chuť zostať vo Formule 1, hoci on už teraz avizuje, že ho po ďalších dvoch sezónach môže zlákať aj niečo iné. V každom prípade je odhodlaný Formulu 1 opustiť okamžite, keď pocíti, že už do toho nechce dávať 100 percent.

O podpísaní Hamiltonovho kontraktu sme sa dozvedeli počas víkendu v Rakúsku. Jeho dvojročné trvanie znamená, že v momente jeho ukončenia už bude Hamiltonovi ťahať na 39 rokov, čo je už na pomery pretekára Formuly 1 požehnaný vek.

“Keď budem mať 38, tak sa raz dostanem do bodu, keď sa už budem chcieť pustiť do iných vecí,” avizuje Lewis Hamilton. Ťahať ho to môže napríklad do hudobného priemyslu, v ktorom sa Brit začal v posledných rokoch čoraz intenzívnejšie angažovať.

“Myslím, že to bude záležať na tom…” odmlčal sa na moment, aby následne pokračoval: “Nikdy nerobím nič polovičato. Nebudem tu nič robiť na 80 alebo 70 percent a len sa prevážať. Som tu len na to, aby som vyhrával. Ak v jednej chvíli nadobudnem pocit, že už do toho nechcem vkladať ten čas a úsilie, ktorý si to vyžaduje, tak to pre mňa bude čas skončiť.”

“Ako som povedal, neplánujem tu byť až do štyridsiatky. Dúfam, že si nájdem niečo vzrušujúce, čo budem robiť. V každom prípade bez ohľadu na to, kedy skončím, mi tento šport bude chýbať. Určite mi bude chýbať tá súťaživosť,” priznáva Hamilton.

Nuž a ostrých súbojov si Hamilton v aktuálnej sezóne užije dosť. Red Bull a Max Verstappen mu dávajú zabrať, no ako sám hovorí, presne to ho na motoršporte baví. Spoločne s tímom sa snažia hľadať tisícinky sekundy k dobru a krok po kroku sa dostať na úroveň červených býkov.

“Neustále čelím nejakej výzve, nikdy to nie je ľahké. Ustavične sa musíme posúvať vpred. V tomto športe je to o neustálom boji, keď sa každý víkend snažíte auto správne nastaviť, pochopiť pneumatiky, konfiguráciu aerodynamiky. Každý okruh je iný, každá zmes je na inej trati a inom povrchu odlišná.”

“Sú tu mladé pušky, ktorým sa darí skvele. Máme tu Red Bull, ktorý tento rok postavil skvelý balík. McLaren s ich obrovským progresom, za ktorý som rád. Je tu vzrušujúce. Je to azda najtesnejšie, aké to kedy bolo. Teším sa tiež na to, čo prinesie budúci rok, či to bude podobne tesné,” doplnil Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia