logo F1online.skF1online.sk

Wolff o Hamiltonovi: Nebude to jeho posledná zmluva

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király7. 7. 2021

Počas druhého rakúskeho víkendu sme sa dozvedeli o tom, že Lewis Hamilton podpísal s Mercedesom novú dvojročnú zmluvu. Jeho šéf Toto Wolff naznačil, že podľa neho nebude poslednou a sedemnásobný majster sveta by mohol súťažiť aj po štyridsiatke.

Dostupné informácie prezrádzajú, že Hamilton podpísal kontrakt v piatok večer a svoj pobyt v tíme strieborných šípov, ktorý sa začal v roku 2013, predĺži do konca roku 2023. To už bude mať tesne pred svojimi 39. narodeninami.

V tejto chvíli je Hamilton po Kimim Räikkönenovi (41) a Fernandovi Alonsovi (39) tretím najstarším pretekárom F1. Ak sa tieto dve legendy rozhodnú skončiť, môže byť čoskoro aj najstarší.

„Som si pomerne istý tým, že to nie je jeho posledný kontrakt,“ povedal Toto Wolff pre Formula1.com. „Podľa mňa neprestajne flirtuje s myšlienkou, že to nemusí byť jeho posledná zmluva a necháva si otvorené možnosti. Nie, nebude to jeho posledný kontrakt.“

Tak Hamilton, ako aj Mercedes, mali záujem o viacročnú zmluvu, ibaže tú poslednú šili horúcou ihlou v úvode tohto roku. Narýchlo sa teda dohodli len na jednej sezóne, no teraz to napravili a zabezpečili určitú stabilitu.

„Dva roky sú fajn obdobie, pretože sme ešte len na začiatku sezóny 2021, takže pred nami je dva a pol roka. Od budúceho roku prídu veľké zmeny pravidiel a stabilita je dôležitá. Mať v tíme jeho skúsenosti a jeho rýchlosť je ozaj skvelé.“

Hamilton a Wolff vychádzajú veľmi dobre, čo ich silu ešte zvyšuje. Dá sa povedať, že sú dobrí kamaráti a podľa Tota majú „transparentný vzťah“.

„Nad tým všetkým je však výkon. Nechcel by sedieť v aute, ktoré nepodáva dostatočné výkony a my by sme nechceli jazdca, ktorý už do toho nejde naplno. Do budúcnosti teda máme úžasné plány. V tomto roku nás čaká tvrdá bitka, ale sme absolútne motivovaní. Táto spolupráca bude pokračovať a príde aj ďalší úspech.“

„Naše vzťahy sa vyvinuli. Okrem toho, že v aute by som si neprial žiadneho iného jazdca, sa z neho stal aj kamarát,“ dodal Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia