logo F1online.sk

Toto auto jazdí ako po koľajniciach, vychvaľuje svoju RB16B Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2021

Red Bull si na svojej obľúbenej trati do bodky splnil domácu úlohu. Okruh, ktorý tomuto tímu tak sedí, sa v tohtoročnom kalendári objavil hneď dvakrát, čo môže byť z pohľadu šampionátu kľúčové. Max Verstappen na ňom získal 51 z celkových 52 bodov a minimálne jeho strana garáže na domácej pôde nezaváhala. Náskok na Lewisa Hamiltona je aktuálne 32 bodov.

Niet preto divu, že holandský pretekár svoje a auto a svoj tím po druhom rakúskom víťazstve vynášal do nebies. Red Bull totiž nesmie zbytočne strácať body a v takto vyrovnanom boji sa počíta každý detail. V Milton Keynes si tak môžu odfúknuť, ale len zatiaľ. O dva týždne sa totiž presunieme do Silverstone, kde Mercedes vyhral sedem z posledných deviatich pretekov, ak rátame aj minuloročnú Veľkú cenu 70. výročia.

„Ak mám byť úprimný, tak ten pocit je neuveriteľný. Toto auto jazdí ako po koľajniciach,“ povedal po pretekoch spokojný Verstappen. „Nech nasadíme akékoľvek pneumatiky, riadenie tohto auta je veľká zábava. Som dosť ohromený tým, ako sa to dnes vyvíjalo. Nečakal som, že to bude takéto.“

„Všetci odviedli neskutočnú prácu a vytvorili niečo takéto. Ohromné úsilie celého tímu a tiež Hondy, myslím si, že náš balík bol tieto dva týždne skrátka neuveriteľný. Aj v porovnaní s minulým víkendom sme sa dokázali zlepšiť. Urobili sme zopár vecí v snahe zlepšiť pretekovú výkonnosť a dnešok ukázal, že sa to podarilo,“ vynáša chválospevy Vestappen, ktorého dnes hnalo vpred aj oranžové more na zaplnených tribúnach Red Bull Ringu.

„Tu v Rakúsku sme mali veľmi dobré auto, bolo skutočne dominantné. Musíme sa však uistiť, že v Silverstone bude opäť také dobré. Potrebujeme sa na to hneď pozrieť, chceme si byť istí, že aj tam budeme veľmi konkurencieschopní. Užívam si to, avšak zostávam plne sústredený. Je pred nami ešte dlhá cesta a budeme potrebovať veľa bodov,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články