logo F1online.sk

Horner: Norris si ten trest nezaslúžil

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2021

O rozhodnutiach komisárov z nedeľnej Veľkej ceny Rakúska sa zrejme bude ešte veľa hovoriť, a to ako o nespravodlivých. Na trest pre Landa Norrisa nechápavo hľadia aj v samotnom Red Bulle, hoci práve oni pri súboji s McLarenom utŕžili poriadnu ranu.

A v tomto prípade nejde o žiadnu pózu. Penalizáciu za súboj v štvrtej zákrute označil Christian Horner za neférovú prakticky hneď po zverejnení verdiktu komisárov, teda ešte skôr, ako sa zomleli ďalšie dva podobné súboje medzi Sergiom Pérezom a Charlesom Leclercom.

Napokon boli všetky tri incidenty potrestané; komisári po štvrtom kole ani nemohli konať inak, nastavili totižto istý štandard. Christian Horner sa však teraz obáva toho, že sa to začne zneužívať.

“Povedal som to aj v rámci prenosu, že som s Landovým manévrom nemal žiaden veľký problém,” povedal Christian Horner pre televíziu Sky, s ktorej komentátormi sa dnes spojil aj priamo počas pretekov a odpovedal na ich otázky. “Bolo to pretekanie, bolo to tvrdé pretekanie.”

“Bol to súboj koleso na koleso, nuž keď za to udelíte trest, tak si nedávate žiadnu inú možnosť len rozhodnúť rovnako aj v tom prípade s Charlesom,” pokračoval šéf Red Bullu. “Ale veď toto je pretekanie. V opačnom prípade sa zrazu piloti začnú sami vrhať mimo trať a pýtať si trest. Je to trochu sklamanie, podľa mňa je to tvrdé pretekanie.”

Sergiovi Pérezovi sa napokon k výslednému času pripočítalo desať sekúnd, čo ho stálo takmer dve priečky. Mexičan mal však šťastie, že Daniel Ricciardo nebol v závere o osem desatín rýchlejší. Vďaka tomu Pérez spadol len z piatej na šiestu pozíciu.

Red Bull dnes teda nestratil tak veľa, čo robí Hornerovi radosť. Najviac sa však raduje z piateho triumfu v rade. “Je fantastické vyhrať tieto preteky, je to naša domáca veľká cena. Max dnes odjazdil fenomenálne preteky, nespravil ani jeden chybný ťah. Viedol v každom jednom kole, zajazdil aj to najrýchlejšie. Dnes mal veľmi čisté preteky.”

O dva týždne sa vidíme v Silverstone, na okruhu, ktorý Mercedesu historicky sedí, a kde chce Brackley nasadiť nové komponenty. “Vieme, že posledných sedem rokov je Mercedes v Silverstone veľmi silný, takže budú tam mocní. A všetci tí britskí fanúšikovia, ktorí budú podporovať Lewisa, mu dodajú energiu. Sú to tiež prvé preteky z tých šprintových, takže nás čaká trochu iná dynamika. Ak si však udržíme túto formu do Silverstone, tak sa ničoho nemusíme báť.”

Súvisiace články