logo F1online.sk

Hamilton bude minimalizovať škody: Verstappen to bude mať ľahké

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala3. 7. 2021

Po piatkových tréningoch v Mercedese trochu pookriali, no v sobotu opäť prišlo vytriezvenie. Max Verstappen získal ďalšiu pole position a Mercedesy sa umiestnili ešte horšie ako pred týždňom, a to i napriek maximálnej snahe celého tímu stiahnuť stratu na červených býkov. Tí vraj spravili ďalší krok vpred. Hamilton už teraz vidí na najvyššom stupienku Verstappena.

Lewis Hamilton pred týždňom štartoval z tretieho miesta a mohol aspoň po štarte pomýšľať na to, že sa v prvých zákrutách dostane cez kolegu Bottasa a následne Verstappena. Tentoraz to bude podstatne náročnejšie, pretože medzi ním a Verstappenom sa objavili Lando Norris a ďalší úhlavný nepriateľ Sergio Pérez, ktorý bude svojmu kolegovi kryť chrbát.

“Toto bude ešte väčšia výzva ako pred týždňom,” uvedomuje si Lewis Hamilton po kvalifikácii. “Aj naďalej nám chýba rýchlosť. Vyskúšali sme všetko, aby sme z auta dostali viac.” To je určite pravda, Brit sa dokonca cez týždeň posadil do nenávideného simulátora, aby tímu pomohol nájsť nejakú desatinku k dobru.

Nepomohlo to a otázky vyvolalo aj umiestnenie Landa Norrisa. “Je to o tej základnej rýchlosti, momentálne sme na tom proste takto. Na nasledujúcich pretekoch budeme musieť nájsť nejaký výkon. Neviem, či si McLaren priniesol nejaké vylepšenia, ale dnes boli rýchli. Lando odviedol dobrú robotu. My sa skrátka musíme pokúsiť zlepšiť.”

McLaren v každom prípade ukázal, že aj s pohonnou jednotkou Mercedes sa dá konkurovať Red Bullu, hoci v prípade tímu z Wokingu zatiaľ len v kvalifikácii. Mercedes ako továrenský tím by mal byť ale lepší v oboch ukazovateľoch, v kvalifikačnej i pretekovej rýchlosti. Teraz pôjde o to odomknúť ten potenciál.

Kde vlastne tento víkend stráca Mercedes na Red Bull? Pred týždňom sa Lewis Hamilton pozastavoval najmä nad rýchlosťou súpera na rovinkách… “Keď sa pozriem na tie kolá, tak strácame všade. Po troche strácame všade.”

Zajtra nás čakajú preteky, vidí sedemnásobný majster sveta nejakú šancu na víťazstvo? “Z pohľadu čistej rýchlosti to určite neprichádza do úvahy. V prvom rade majú vpredu dve autá, nuž a majú tri desatiny k dobru. Myslím, že tento víkend opäť vylepšili svoje auto. Pre Maxa to teda bude ľahká prechádzka k víťazstvu. My sa budeme snažiť dostať aspoň pred Péreza a tento víkend sa pokúsime minimalizovať škody.”

Súvisiace články