logo F1online.skF1online.sk

Lewis Hamilton podpísal s Mercedesom novú dvojročnú zmluvu

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2021

Lewis Hamilton bude pokračovať vo Formule 1 minimálne do konca sezóny 2023. V sobotu jeho tím oznámil predĺženie spolupráce so sedemnásobným majstrom sveta o ďalšie dva roky.

Minulý rok sa Lewis s Mercedesom o novú zmluvu poriadne naťahoval. Strany sa dohodli vlastne až v zime, len pár týždňov pred štartom predsezónnych testov. V tomto roku sa Hamilton i Toto Wolff dušovali, že niečo také nedopustia a britský šampión avizoval vôľu podpísať viacročný kontrakt.

Už na Veľkej cene Francúzska a Veľkej cene Štajerska sme začali šípiť, že k uzavretiu dohody dôjde každú chvíľu, keď Toto Wolff prezradil, že v novej zmluve chýba už len doladiť posledné detaily. Tie očividne úspešne doladené boli a Hamilton zotrvá s Mercedesom aj svoju desiatu a jedenástu sezónu.

Otázne tak zostáva už len meno jeho tímového kolegu. Zmluvu totiž nemá ani Valtteri Bottas a vychádzajúca hviezda akadémie Mercedesu George Russell. Jeden z nich bude kolegom Hamiltona v nasledujúcej sezóne. Lewis už pred novinármi vyjadril plnú podporu svojmu súčasnému parťákovi a želá si jeho zotrvanie aj v budúcom roku.

„Ani sa nechce veriť, že je to už deväť rokov mojej spolupráce s týmto neuveriteľným tímom. Som nadšený, že bude pokračovať aj v nasledujúcich dvoch rokoch. Spolu sme toho dosiahli naozaj veľa, no stále jeho toho dosť, čo ešte môžeme dosiahnuť, ako na trati, tak mimo nej. Som neuveriteľne hrdý a vďačný za to, ako Mercedes podporuje moje úsilie v boji za diverzitu a rovnoprávnosť v tomto športe,“ povedal po podpise zmluvy Hamilton.

„Urobili dôležité a zodpovedné kroky pri vytváraní rozmanitejšieho tímu. Ďakujem všetkým oddaným a talentovaným ľuďom v Mercedese, ktorých tvrdá práca toto všetko umožňuje, a taktiež ďakujem predstavenstvu za ich trvajúcu dôveru,“ dodal Hamilton.

„Od roku 2022 vstupuje Formula 1 do novej éry a nik nie je lepším pilotom pre náš tím ako práve Lewis. Jeho úspechy v tomto športe hovoria samé za seba. So skúsenosťami, rýchlosťou a pretekárskym umením je práve na vrchole svojej pretekárskej kariéry. Vychutnávame si bitku, ktorú zvádzame v tomto roku a ktorú máme plne vo svojich rukách. Aj preto sme chceli uzavrieť túto zmluvu čo najskôr. Nič nás teda neruší a môžeme sa plne sústrediť na boj na trati. Ja vždy hovorím, že pokým Lewis udrží svoj pretekársky oheň, môže pokračovať tak dlho, ako len chce,“ povedal šéf Mercedesu Toto Wolff.

Súvisiace články

Diskusia