logo F1online.sk

Zronený Russell: Toto je také typické…

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 6. 2021

Máme na štartovom rošte väčšieho smoliara ako George Russell? Britský mladík toho musel v posledných troch rokoch prehrýzť naozaj mnoho. Nezabúdajme, že ešte stále čaká na svoje prvé body s tímom Williams. Práve dnešok mal byť tým dňom, kedy sa to konečne zlomí. Nestalo sa.

Russell vďaka penalizácii Júkiho Cunodu štartoval desiaty na stredne tvrdých pneumatikách. Využil zmätky v prvom kole a posunul sa na ôsme miesto. Všetko vyzeralo veľmi dobre, britský mladík sa dokonca tlačil na siedmeho Fernanda Alonsa. Tím ho však informoval, že prechádzajú na plán B kvôli „spoľahlivosti“. Čo to znamenalo, sme sa dozvedeli o pár kôl neskôr.

V 25. okruhu George zastavil v boxoch a zastávka trvala vyše 18 sekúnd. Dôvodom bolo, že mechanici museli zvýšiť pneumatický tlak pohonnej jednotky. V nasledujúcom kole Russell z rovnakého dôvodu zastavil opäť. O pár kôl neskôr z pretekov definitívne odstúpil. Smola tak britského mladíka stále neopúšťa.

„Taká smola,“ povzdychol si po pretekoch Russell, ktorý ťažko hľadal slová. „Pretekanie nie je nikdy jednoduché, nie je nikdy… fér asi nebude to správne slovo. Každý je strojcom svojho vlastného šťastia, ale dnes sa niečo očividne pokazilo.“

„Toto je také typické. Nepohybujeme sa na týchto priečkach každý víkend, fakt neviem, čo si mám myslieť alebo čo povedať. Veľká škoda pre všetkých v tíme, pracovali tak tvrdo.“

„Tieto body by pre nás boli naozaj veľká vec, nielen pre morálku v tíme. Skončiť niekde na ôsmom alebo siedmom mieste – myslím, že sa mi to mohlo podariť, keďže som bol rýchlejší ako Alonso – štyri alebo šesť bodov do Pohára konštruktérov by pre nás boli naozaj veľkou vecou,“ povedal zronený Russell.

V tom čase ešte nevedel presne povedať, čo sa s jeho autom stalo. „Skrátka technický problém, niečo s pneumatickým tlakom pohonnej jednotky,“ povedal britský mladík

Jediné body, ktoré Russell kedy v kariére v F1 získal, pochádzajú z Veľkej ceny Sachíru 2020, kedy zaskakoval v Mercedese za Lewisa Hamiltona. A aj vtedy to bola dokonalá prehliadka smoly, akú britský mladík v kariére zatiaľ má.