logo F1online.sk

Hamilton má obavy, čo sa stane, keď Red Bull “nakopne svoj motor”

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala25. 6. 2021

Po druhom tréningu, ktorý Max Verstappen ovládol podobne ako ten prvý, Mercedes nemá dôvod na oslavy. Z doterajšieho priebehu víkendu totižto vyplýva, že červení býci by mohli mať výhodu aj na tomto podujatí. Hamilton sa navyše obáva momentu, keď sa pohonné jednotky Hondy dostanú do výkonnejšieho režimu…

Lewis Hamilton v prvom tréningu obsadil tretie miesto so stratou 0,422 sekundy na Maxa Verstappena, v druhom tréningu sa toto manko zmenšilo na 0,384 sekundy. Poznamenajme však, že Hamilton dnes mohol byť aj na čele, keby v poslednej zákrute nezašiel mimo trať. Kvôli tejto chybe prišiel o kolo na úrovni 1:05,335, ktoré by bolo o necelú desatinu lepšie ako Verstappenovo.

Hamiltona to však neupokojuje, Red Bull totižto ešte jazdil v šetrnom režime. “Dnes som nemal taký zlý pocit, myslím si, že v celom balíku je to veľmi tesné. Poraziť Red Bully však bude veľmi ťažké. Myslím, že teraz majú jemne navrch, a možno aj viac. Nevieme však, čo predvedú, keď nakopnú ten ich motor.”

“Večer spravíme, čo sa bude dať, aby sme sa posunuli správny smerom,” pokračoval sedemnásobný šampión, ktorý vraj už teraz “žmýka” väčšinu zo svojho auta. “Neviem, či je tá medzera štvordesatinová, uvidíme, čo sa stane zajtra.”

“Myslím, že jedno kolo mi zmazali a bolo to oveľa tesnejšie. Ako som však povedal, najmä v pretekovom tempe boli veľmi, veľmi silní. Momentálne rozdávajú poriadne rany, musíme sa mať na pozore a postarať sa o to, že budeme pripravení im ich opätovať,” uviedol Brit.

Čo vlastne hovorí na nastavenie auta? Toto Wolff po prvom tréningu prezradil, že ani jeden z jazdcov Mercedesu ešte nebol spokojný. Zmenilo sa to? “Pracujeme na tom. Myslím, že trochu strácame, najmä na jedno kolo. Ale celkovo som mal z auta slušný pocit. Našiel som pár slabín, a ako som povedal už pred víkendom, značne strácame na rovinkách. Musíme pracovať a snažiť sa to odstrániť.”

Súvisiace články