logo F1online.skF1online.sk

Russell o novej zmluve: Rokovania ešte nezačali

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2021

Britský mladík George Russell hrá na tohtoročnom prestupovom trhu dôležitú rolu. On je totiž tým „jazýčkom na váhach“, ktorý môže priniesť jeden z najatraktívnejších transferov na jazdeckom trhu za posledné roky. Rozhodnutie však nemá celkom vo svojich rukách.

Russella samozrejme manažuje Mercedes, ktorému ako jazdec naďalej patrí. V súčasnosti trávi vo Williamse svoju tretiu sezónu a drvivá väčšina expertov sa zhodne na tom, že je najvyšší čas dať mu šancu v poprednom tíme. Rodák z King’s Lynn by určite mal právo byť frustrovaný, keby ho Toto Wolff nútil zotrvať ešte minimálne rok vo Williamse.

„Ak mám byť úprimný, tak v súčasnosti sa sústredím na svoju jazdu,“ začal Russell pred novinármi v Rakúsku tradičným klišé. „Keď príde ten správny čas, tak začne diskusia medzi mnou, mojimi manažérmi a akoukoľvek treťou stranou.“

„Mercedes ma samozrejme manažuje a ako som už minulý týždeň povedal, som veľmi natešený. Neviem sa dočkať toho, čo mi prinesie budúcnosť. Som presvedčený, že v budúcom roku vo Formule 1 zostanem, vďaka čomu nemám žiadne obavy a môžem sa týždeň čo týždeň pokúšať o tie najlepšie preteky. Je to naozaj skvelý pocit, keď sa o svoju budúcnosť nemusíte obávať,“ dodal Russell.

Jeho súčasným šéfom by samozrejme páčilo, keby v Grove zostal. George je momentálne najväčšou hviezdou tohto tímu a jeho kolega Nicholas Latifi sa mu zatiaľ nedokázal ani len priblížiť. Je tiež veľmi nejasné, kým by Williams mohol Russella nahradiť. V prípade jeho prestupu by sa samozrejme mohol do tímu vrátiť Valtteri Bottas, po šanci však túži junior Williamsu Dan Ticktum. Hlavné slovo by v takom prípade mali noví majitelia z investičnej spoločnosti Dorilton Capital.

„Všetko čoho som bol po zmene majiteľov svedkom, je podľa mňa fantastické. Nijako sa tu nemotkajú, ale naopak, robia veci poriadne. Do ničoho sa netlačia, čo je podľa mňa dôležité. Radšej urobiť správne rozhodnutia v správnom čase a dbať na strednodobé a dlhodobé ciele tímu,“ hovorí Russell.

„Sú tu, aby vyhrávali, aj keď to pri súčasných výsledkoch znie trochu hlúpo. V budúcom roku nás však čaká veľká zmena pravidiel.“

„Majitelia majú peniaze, aby tlačili tím vpred a zlepšovali ho tam, kde to potrebuje. Neexistuje dôvod, prečo by sa Williams nemohol v budúcnosti vrátiť späť na čelo štartového poľa,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia