logo F1online.sk

V Haase zlyháva komunikácia, Schumacher mieni vystrčiť lakte

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 6. 2021

Haas má v tomto roku bezkonkurenčne najslabší monopost a jeho pilotom zrejme nezostane nič iné než do konca sezóny okupovať devätnáste a dvadsiate miesto. To však neznamená, že spolu budú tímoví kolegovia zaobchádzať v rukavičkách. Napriek boju o bezvýznamné pozície si to jazdci na trati nedarujú a neobchádzajú ani mikrofóny médií.

Súboj Mazepina s Schumacherom z posledného kola Veľkej ceny Azerbajdžanu netreba znovu pripomínať. Ruský mladík sa bránil dosť tvrdo, hlavne keď si uvedomíme, že išlo len o trináste miesto. Nedá sa pritom ubrániť dojmu, že Mazepinovo sebavedomie dosť ťažko znáša „nakladačky“ od tímového kolegu. Veľmi agresívny prístup zvolil Nikita aj vo Francúzsku, kde bol v súboji s Mickom dosť agresívny. Do tretej zákruty mu to poslal z veľkej diaľky a na oplátku ho ešte aj vytlačil z trate. Schumacher sa musel vrátiť predpísanou cestou a stratil približne šesť sekúnd.

„Bojoval som s Georgeom, ale urobil som chybu. Skrátka som bol príliš široký. Čakal som, že Nikita ten manéver skúsi a presne to aj urobil. Musel som sa na trať vrátiť predpisovo, pritom sa mi veľmi zašpinili pneumatiky a trvalo pár kôl než sa vrátili do normálu. Druhý stint však bol dobrý a dokázal som sa cez neho dostať vďaka undercutu,“ povedal Schumacher.

Nemecký pretekár dostal pred mikrofónom Sky Germany otázku, či takto agresívny manéver a následné vytlačenie z trate bolo nutné.

„Nie, asi nebolo,“ odpovedal Mick. „Myslím, že sa o tom s tímom budeme musieť opäť porozprávať. Ak to má fungovať takto, tak nech. My si niečo povieme, ale on si ide aj tak svoje…“

„Myslím, že väčšina ľudí dokáže pochopiť, že takto by to nemuselo byť. Ako som však povedal, on bol pred novinármi dosť otvorený. Taký je možno jeho štýl a možno, že si vzájomne nerozumieme. Možno všetci budeme musieť trochu vystrčiť lakte,“ povedal Schumacher.

Ten celkom očividne reagoval na štvrtkové slová Mazepina. Ruský pretekár na tlačovke prehlásil, že tu nie je od toho, aby uhýbal z cesty.

Micka však nakoniec ani toto nezastavilo. Síce treba objektívne priznať, že Mazepinovo tempo sa postupne zlepšuje, no aj napriek tomuto manévru a strate času, preťal Schumacher šachovnicovú vlajku štrnásť sekúnd pred tímovým kolegom.

„Rozhodol som sa využiť príležitosť, ktorá sa mi naskytla. Podľa mňa som sa rozhodol správne, pretože taká šanca nepríde veľmi často. Bohužiaľ sme však nemali tempo,“ povedal po pretekoch Mazepin, ktorý však mohol len márne dúfať, že by dokázal Georgea Russella v pretekovom tempe vyzvať.