logo F1online.sk

Kevin Magnussen sa predstaví vo farbách McLarenu. V sérii IndyCar

Kevin Magnussen
© Haas
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 6. 2021

Bývalý pilot Formuly 1, ktorý naposledy pôsobil v službách tímu Haas, Kevin Magnussen sa predstaví po prvýkrát v populárnej sérii IndyCar. Ide o zastupovanie pilota vo farbách McLarenu.

Premiéra v sérii IndyCar pre Kevina Magnussena sa uskutoční už tento víkend, kedy nahradí zraneného pilota Felixa Rosenqvista. Tím Arrow McLaren SP už túto informáciu potvrdil prostredníctvom svojho oficiálneho profilu na Twitteri.

Magnussen už v McLarene pôsobil a to v sérii Formuly 1, kde získal dokonca pódiové umiestnenie na Veľkej cene Austrálie 2014. Svoj vlaňajší tím Haas opustil po príchode dvojice nováčikov – Nikitu Mazepina a Micka Schumachera.

V rovnakej sérii IndyCar v súčasnosti pôsobí aj Kevinov bývalý tímový kolega z Haasu, Romain Grosjean. Ten zaznamenal v aktuálnej sezóne aj svoje prvé pódium, na podujatí v Indianapolise.

Tím Arrow McLaren SP dnes zverejnil nasledujúce vyhlásenie: „Po vyšetrení lekárskym tímom Indycar nebolo Felixovi Rosenqvistovi umožnené odštartovať na víkendovej Veľkej cene REV Group na okruhu Road America.“

„Felixa na Veľkej cene REV Group nahradí Kevin Magnussen, ktorý bude debutovať v sérii Indycar,“ uvádza McLaren SP vo vyhlásení.

Súvisiace články