logo F1online.skF1online.sk

Horner: S novou zmluvou pre Péreza sa neponáhľame

Christian Horner a Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko12. 6. 2021

Mexický pretekár Sergio Pérez podpísal ročnú zmluvu s tímom Red Bull, ktorý potreboval získať náhradu za Alexa Albona. Práve nový a skúsený tímový kolega Maxa Verstappena mal vytvoriť silnejšiu zostavu jazdcov pre zvýšenie šancí na zisk titulu majstra sveta.

Napriek tomu, že Sergio Pérez mal ťažší začiatok v novom monoposte Red Bull RB16B, šéf tímu Red Bull Christian Horner nešetrí chválou vzhľadom na pokrok, ktorý samotný Pérez postupne zaznamenáva. Horner tiež označil jeho víťazný pretekový výkon v Baku za doslova pôsobivý.

„Vedeli sme, že je tu dobrý, ale nevedeli sme, že je až taký dobrý,“ vysvetlil Horner. „Celý víkend bol rýchly a zvyšoval svoje tempo. Jediné kolo, kde urobil chybu, bolo jedno kolo v tretej časti kvalifikácie (Q3).“

„Jeho pretekové tempo bolo fenomenálne. Keby sa nezdržal dlhšie na prvej zastávke v boxoch, bol by na úrovni Maxa a bol by to overcut na Maxa,“ pokračuje šéf tímu Red Bull.

„Je to pre neho skutočne výborné. To, ako bránil Lewisa (Hamiltona) a kontroloval priebeh, to bol vynikajúci ťah,“ povedal Christian Horner.

„Vidieť ho získať toto víťazstvo, bude to skvelé pre jeho sebadôveru. Teraz sa v rebríčku jazdcov šampionátu nachádza na treťom mieste, takže si myslím, že je ešte pred očakávaniami,“ hovorí 47-ročný Angličan.

Mexičan priniesol Red Bullu najsilnejšiu zostavu jazdcov od čias dvojice Verstappen – Ricciardo. Napriek tomu, Horner hovorí, že si rád počká a premyslí jednotlivé kroky smerujúce k predĺženiu zmluvy pre Péreza.

„Som skutočne spokojný s prácou, ktorú Checo odvádza,“ uviedol Horner na tému prípadného predĺženia Pérezovej zmluvy. „Sme iba na šiestom z 23 pretekov. Máme dosť času. Baví ho byť v tíme. Robí skvelú prácu a musí len pokračovať v tom, čo robí.“

„Je skvelé mať tam hore obidve autá a myslím si, že je to skvelý doplnok v čase, keď stratíte svoje vedúce auto,“ uzavrel Christian Horner. „Checo je práve tam a ak chceme dosiahnuť víťazstvo, je to presne to, čo sme hľadali. Som preto za neho šťastný a tiež za tím, za všetku tú snahu, ktorá sa odvádza v zákulisí.“

Súvisiace články

Diskusia