logo F1online.sk

Verstappen o nehode: Prišlo to z ničoho nič…

Max Verstappen
© FOM
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl6. 6. 2021

Max Verstappen dnes v Baku dominoval a bol na najlepšej ceste za druhým víťazstvom v rade, ktorým by zvýšil náskok na čele šampionátu. Štyri kolá pred koncom však na cieľovej rovinke zlyhala jeho ľavá zadná pneumatika a Holanďan v rýchlosti cez 300 kilometrov v hodine vrazil do múru…

Našťastie, prehliadka v zdravotnom stredisku dopadla dobre a Max je po tvrdej rane v poriadku. Zlyhanie pneumatiky prišlo nečakane bez varovania z dát, ktoré tím dostáva zo senzorov.

„Necítil som nič až do momentu, keď auto začalo ísť doprava. Pneumatika sa jednoducho vyzula z ráfika. Nebol to pekný náraz. Cieľová rovinka je pomerne nebezpečné miesto na zlyhanie pneumatiky v takejto rýchlosti. Auto v poriadku nie je, ja som,“ povedal Max Verstappen po pretekoch.

Aj keď sa situácia na čele šampionátu po chybe Lewisa Hamiltona nezmenila, je Holanďan sklamaný. „Je to obrovské sklamanie. Bol som tak blízko. Stratili sme veľa bodov. Mal som veľmi silné preteky a chcel som zvýšiť svoj náskok na čele šampionátu. Preto je frustrujúce, čo sa na konci stalo.“

Max sa tešil aspoň z triumfu svojho tímového kolegu Sergia Péreza. „Na konci sme mali aj trochu šťastie, vďaka čomu stále vediem šampionát. Až do nehody to bol perfektný deň a mohlo to byť ľahké víťazstvo. V športe však nemáte nič isté. Teším sa aspoň za Sergia, je to skvelý tímový kolega, mal výborný deň a robil všetko, čo mal. Dnes to však malo byť double,“ povzdychol si Holanďan.

Red Bull bol blízko k prvému double od Malajzie 2016. „Všetko sme mali pod kontrolou. Gianpiero Lambiase (tímový inžinier) si s Maxom kontrolovali veci, všetko bolo v poriadku. A zrazu bum, pneumatika zlyhala,“ povedal Christian Horner pre Sky.

V tíme zatiaľ nepoznajú dôvod defektu ľavej zadnej pneumatiky. „V tejto chvíli nevieme. Vyzeralo to, že opotrebenie bolo v poriadku, neviem, možno sa stalo niečo iné alebo to bolo z úlomkov na trati. Našťastie je Max okej. Darilo sa nám manažovať pneumatiky, veci išli dobre, a zrazu prišlo toto. Keď sa k nám pneumatika vráti, podrobne si ju pozrieme. V tej chvíli sme sa však cítili, akoby sa nám zrútil svet,“ doplnil šéf Red Bullu.

Súvisiace články