logo F1online.sk

Sainz: Sme rýchlejší ako sme čakali, no nie ako v Monaku

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2021

Ferrari sa po víkende v Monaku pripravovalo na to, že sa vráti na priečky, o ktoré bojuje od začiatku sezóny. Piatok však uzavrelo na skvelom treťom a štvrtom mieste, čo potešilo celú stajňu. Carlos Sainz s Charlesom Leclercom sú spokojní, no upozorňujú, že Ferrari ešte nemá nič vyhraté.

Taliansky tím v piatok ťažil z problémov Mercedesu, ktorý nestačil ani na prvú desiatku, a takisto z nevydarených jázd McLarenu. Najväčší súper červených v boji o tretiu priečku v konštruktérskom šampionáte obsadil len ôsme miesto vďaka Landovi Norrisovi, Daniel Ricciardo skončil až trinásty.

Sainz uznáva, že “sme určite o trochu rýchlejší, ako sme čakali”. V každom prípade to však nevyzerá až tak ružovo ako v Monaku. “Je však pravda, že som v mojich dobrých kolách niekoľkokrát ťažil zo zákrytu. Pri dlhých stintoch sme nemohli celkom jasne vidieť tú rýchlosť. Dnešok možno nevykreslil taký jasný obraz, aký mohol.”

“Zajtrajšok bude azda lepším indikátorom, ale určite nie sme takí rýchli ako v Monaku, to je isté. Myslím si, že Red Bully sú rýchlejšie pri krátkych i dlhých jazdách. Musíme skloniť hlavy a popracovať na tom, či vieme ešte nájsť nejaký čas k dobru,” uviedol rodák z Madridu.

Charles Leclerc zažil v piatok aj moment hrôzy, keď v pätnástej zákrute nedobrzdil. To by ešte nič nebolo, podobné problémy mali v tejto zákrute viacerí piloti, no každému z nich sa podarilo vyhnúť bariére. Monačan bol prvým jazdcom, ktorý sa o ňu rozbil. Na trati zanechal predné krídlo a mal šťastie, že si nepoškodil aj zavesenie a mohol pokračovať.

I vďaka tomu piatok ukončil štvrtý so stratou 0,321 sekundy na Sergia Péreza. Podobne ako jeho kolega bol spokojný, hoci upozornil na fakt, že McLareny aj Mercedesy v sobotu môžu zaútočiť.

“Myslím si, že McLareny sú veľmi, veľmi rýchle, ale z nejakého dôvodu to dnes neukázali. Možno nemali taký hladký deň ako my. Mám pocit, že stále sú tu o trochu pred nami. Musíme si počkať a uvidíme zajtra,” komentuje Leclerc.

“Určite Red Bully a Mercedesy budú zajtra pred nami, hoci neviem, čo sa im stalo. Bude to v podstate súboj s McLarenom, oni sú naším hlavným súperom. Musíme spraviť všetko pre to, aby sme boli vo všetkom perfektní, pretože oni robia tento rok veľmi málo chýb.”

“Musíme sa pokúsiť využiť náš potenciál na maximum. Dúfam, že v zajtrajšej kvalifikácii budeme pred nimi,” uzavrel Leclerc.