logo F1online.sk

Pérez: Spokojný budem, keď začnem vyhrávať

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2021

Sergio Pérez sa na začiatku svojej anabázy v Red Bulle skôr trápi. Zapísal síce zopár cenných výsledkov, no vo všeobecnosti nemôže byť spokojný. A ani nie je. Spokojný vraj bude až vtedy, keď s autom schopným víťaziť, naozaj začne víťaziť.

Druhé miesto v kvalifikácii v Imole alebo overcut v Monaku. Zo strany mexického pretekára prišlo v prvých piatich víkendoch novej sezóny zopár pozitívnych zábleskov, no tie negatívne prevažujú. Jeho úloha pred Veľkou cenou Azerbajdžanu je teda jasná.

„Ste tu preto, aby ste vyťažili maximum zo svojho potenciálu i potenciálu auta,“ povedal Pérez novinárom v Baku. „Ak máte v rukách auto schopné vyhrávať preteky, tak pochopiteľne môžete byť spokojný jedine vtedy, keď vyhrávate preteky.“

„Prísť druhý znamená, že ste z toho nevyťažili maximum. Záleží aj od toho, akí konkurencieschopní budeme tento víkend, ale cieľom určite bude dostať maximum z potenciálu môjho auta.“

Veľká cena Azerbajdžanu na okruhu v Baku má veľmi krátku históriu. Odjazdili sa tu dokopy štyri preteky, no Pérez stál na pódiu hneď dvakrát. Aj v tomto roku by sa na brehoch Kaspického mora mohlo odohrať niečo nepredvídateľné. Je preto dôležité zostať v strehu, vyhnúť sa chybám a rozhodne sa nevzdávať.

„Zažil som si tu aj niektoré náročné momenty. Vo všeobecnosti sa nám však v minulosti podarilo zapísať dobré výsledky. Sú to dlhé preteky, v ktorých sa toho môže stať naozaj veľa. Zostať v pretekoch až do konca sa naozaj vyplatí,“ povedal Pérez.