logo F1online.skF1online.sk

Russell o budúcej sezóne: Chcem byť v aute, ktoré dokáže vyhrávať

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2021

Prestupový kolotoč nebude v tejto sezóne taký divoký ako ten minuloročný. Stále však máme na prestupovom trhu niekoľko otáznikov a tým najväčším určite je jazdecké zloženie tímu Mercedes. Lewis Hamilton už vyjadril svoju túžbu pokračovať, no kto bude jeho tímovým kolegom?

George Russell sa vlani dokonalo predviedol na Veľkej cene Sachíru. Preteky síce (kvôli chybe tímu) nevyhral, no Valtteriho Bottasa bez väčších problémov porazil. Fanúšikovská obec od toho dňa priam horí nedočkavosťou a chce vidieť porovnanie Hamiltona a Russella. Zatiaľ však nevedno, či sa toho dočkáme. Lewis sa už vyjadril, že by novú zmluvu chcel uzavrieť do letnej prestávky.

„Myslím, že všetci by sme chceli, aby sa nejakým spôsobom rozhodlo do letnej prestávky. To je podľa mňa prirodzené,“ povedal George Russell v rozhovore pre magazín Autosport. „Je to asi v najlepšom záujme všetkých. Ak však mám byť úprimný, tak aspoň ja na to príliš netlačím, ani na Mercedes, ani na Williams. Sústredím sa iba na svoju prácu.“

„Ja vždy hovorím, že ak budem výkonmi napĺňať svoj potenciál, tak nebude problém na trhu s jazdcami zaujať. Myslím, že minuloročné preteky v Bahrajne mi poskytli unikátnu príležitosť. Dovtedy som bol takou drobnou neznámou, kvôli situácii vo Williamse.“

„Podľa mňa je vzrušujúce, keď Lewis otvorene hovorí o nasledujúcich rokoch. Každý vidí, že jeho výkonnosť je neskutočná. Pre tento šport aj pre Mercedes je len dobré, že chce pokračovať. A ja ako mladý pretekár sa chcem porovnávať s tými najlepšími a Lewis je najlepší,“ vyhlásil Russell.

Veľa sa hovorí o tom, že George má pred budúcou sezónou len dve možnosti, Mercedes alebo Williams. Žiadna tretia možnosť tu zrejme nie je. Bude teda spomínané rozhodnutie „nejakým spôsobom“ jednoduchou voľbou medzi Mercedesom a Williamsom?

„Veľa sa špekuluje o povýšení alebo ak chcete o prestupe do Mercedesu. Oni ma manažujú a chcú pre moju kariéru to najlepšie. Sú v tomto smere v jedinečnej pozícii. Chcú pre mňa len to najlepšie a ak si myslia, že si príležitosť zaslúžim, tak mi ju dajú.“

„Ak si to však nemyslia, potom mi nájdu miesto, kde budem môcť pokračovať vo svojom vývoji. Ja cítim, že už teraz som pripravený bojovať o tituly a o víťazstvá. Nech už v budúcej sezóne budem kdekoľvek, chcem byť v aute, ktoré mi dá šancu o ne zabojovať. Celú svoju kariéru som usilovne pracoval a nie preto, aby som vo Formule 1 bojoval o pätnáste alebo šestnáste miesto,“ vyhlásil Russell.

Súvisiace články

Diskusia