logo F1online.sk

Sainz: Možno to nevyjde už v budúcom roku, ale ideme za tým

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király1. 6. 2021

Carlos Sainz patrí medzi pozitívne prekvapenia úvodnej časti aktuálnej sezóny. Vo Ferrari si zvykol veľmi rýchlo a druhé miesto z Monaka bolo viac, ako mohol ktokoľvek očakávať. Po piatich podujatiach je bodovo takmer na úrovni Charlesa Leclerca.

Všetko sa to pritom nezačínalo jednoducho a v prvom ročníku v F1 mu to Max Verstappen poriadne natrel. Potom však krok po kroku napredoval a už v posledných dvoch sezónach v McLarene jazdil veľmi dobre, rýchlo a spoľahlivo. Vyzrel.

„Na scéne nie je mnoho tímov, ktoré majú možnosti a schopnosti reagovať tak, ako to robíme my,“ povedal Sainz pre Gazzetta Motori. „Samozrejme, že je to ťažké, ale už aj v tomto roku ukazujeme, že sme rýchlejší, ako sme boli. Potrebujeme ešte nejaký ten čas, ale chceme postaviť víťazný tím. Možno to nevyjde už v budúcom roku, ale ideme za tým.“

„Uvidíme, čo prinesú nové pravidlá. Pracujeme na tom, aby sme boli konkurencieschopní už v roku 2022, ale netušíme, na akej úrovni budú naši súperi.

Problém Ferrari je do istej miery v tom, že fanúšikovia tejto značky netolerujú žiadne čakanie. Od Scuderie sa očakáva víťazenie a neprestajný boj o čelo. S výnimkou pretekov v Monte Carle, ktoré Ferrari vďaka pomalým zákrutám sedelo, je však toto v nedohľadne.

„So všetkým týmto sú spojené obrovské emócie i obrovská zodpovednosť. Viete, že nebojujete len za tím, ale aj za milióny fanúšikov v Taliansku a po celom svete,“ pokračoval Sainz. „Je to pocta a česť. Každé dieťa má medzi svojimi hračkami červené auto…“

Syn niekdajšieho šampióna v rely robí všetko pre to, aby sa vo Ferrari čo najskôr udomácnil. Presťahoval sa do Maranella, pravidelne navštevuje továreň a komunikuje s inžiniermi.

„Zvyčajný deň vyzerá tak, že od 9:00 do 17:00 som na simulátore, mám stretnutia s inžiniermi a potom ma o 19:30 čaká večera. Do postele idem skoro a na ďalší deň ma čakajú ďalšie stretnutia. Mám však nastavenú dobrú stravu, aby som mal na každý deň dostatok energie.“

„Musíme ukázať potrebnú dávku trpezlivosť. Rok 2021 je rokom prestavby tímu a budúci rok chceme začať sebavedomo. Budujeme tím pre mnoho rokov a tak jazdci, ako aj všetci ľudia v Maranelle, sú plní energie a chcú uspieť,“ dodal Carlos Sainz.