logo F1online.sk

Marko: O Pérezovej zmluve budeme premýšľať v lete

Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko31. 5. 2021

Nájsť silného tímového jazdca k Maxovi Verstappenovi je skutočne neľahká úloha a svoje o tom vie práve tím Red Bull. Pôsobenie Pierra Gaslyho a Alexa Albona nakoniec vyústilo k podpisu jednoročnej zmluvy so skúseným 31-ročným mexickým pretekárom Sergiom Pérezom. Ako to však bude s jej prípadným predĺžením?

Helmut Marko ako poradca a mentor tímu Red Bull prezradil, že myšlienkami o Pérezovej novej zmluve sa budú vedúci predstavitelia tímu zaoberať najskôr v priebehu leta. Miesto v Red Bulle je však údajne veľmi vyhľadávané.

„Začneme o tom uvažovať najskôr v lete,“ povedal Marko pre portál Formel1.de. „Sme veľmi vyhľadávaným partnerom na trhu jazdcov.“

„Nemyslím si, že pilot vstúpi do rokovaní alebo dohôd s iným tímom, pokiaľ sa nepokúsi dohodnúť sa s nami,“ prezradil 78-ročný Rakúšan. „Teraz sa plne sústredíme na svetový šampionát a nevidíme žiadny problém ohľadom toho, kto bude v budúcom roku tímovým kolegom Maxa Verstappena.

„Bude to určite konkurencieschopný človek. Ale stále máme čas,“ naznačil Helmut Marko.

Pérez skončil naposledy v Monaku na štvrtej priečke a jeho pretekový výkon vyzdvihol aj Helmut Marko. Kde však vidí priestor na zlepšenie, je sobotná kvalifikácia. Sergio v Monaku odštartoval až z deviateho miesta.

„Začnime tým pozitívnym, a to je pretekový výkon,“ hovorí Marko. „Je to veľmi dobré, niekedy na úrovni Maxa. Dokázal to aj v Monte Carle, keď sme išli na overcut. Boli to tri alebo štyri kolá, kde zajazdil celkovo najrýchlejšie kolo na veľmi použitých pneumatikách. Pretekové tempo tu teda je.“

„Oblasť, kde zatiaľ zaostávame, je kvalifikácia. Musíme tam vidieť zlepšenie,“ uzavrel Helmut Marko.