logo F1online.sk

Dáva mi veľa rád, prezradil Schumacher o “priateľovi” Vettelovi

Nikita Mazepin a Mick Schumacher
© Pirelli
Milan Kubala
Milan Kubala29. 5. 2021

Mick Schumacher má zatiaľ jasne lepší štart do sezóny ako jeho jediný tohtoročný súper, a teda jeho tímový kolega. Syn sedemnásobného majstra sveta svojmu menu určite hanbu nerobí a v aktuálnej sezóne sa veľmi rýchlo učí. Na tejto ceste mu pomáha aj Sebastian Vettel, ktorého Mick Schumacher už nazýva priateľom.

Silné priateľstvá sú vo Formule 1 skôr ojedinelé, no medzi Mickom Schumacherom a Sebastianom Vettelom sa práve jedno také rodí. Prispieva k tomu i fakt, že samotný Michael Schumacher podobným spôsobom “koučoval” Sebastiana Vettela v začiatkoch jeho kariéry, nuž si štvornásobný majster sveta vzal pod svoje krídla syna Červeného baróna.

“Dáva mi veľa rád. Väčšina z nich je tajných, pretože toto je konkurenčný šport,” vysvetlil Mick Schumacher. “Mám pred ním obrovský rešpekt a myslím si, že to už môžeme nazvať i priateľstvom, čo je pre mňa veľmi fajn. On má tony skúseností a môžem sa od neho veľa naučiť.”

“Tá najvýznamnejšia rada je, aby som nikdy nezabudol, prečo som vlastne tu; pretože milujem tento šport. Myslím si, že keď o tú lásku prídete, tak už nie ste na správnom mieste. Ja si svoj život užívam, robím tú najlepšiu vec na svete. Myslím, že je skvelé mať tu niekoho ako on, kto mi môže radiť,” usmieval sa minuloročný šampión Formuly 2.

Za sebou máme Veľkú cenu Monaka, v ktorej Mick až tak nežiaril, veď v treťom tréningu rozbil svoj monopost, no na druhej strane v pretekoch aj tak potvrdil, že je rýchlejší ako kolega Mazepin. Ukázalo sa, že aj po nehode, ktorá ho stála kvalifikáciu, vie v sebe nájsť dostatok sebavedomia, aby v úzkych uličkách vyzvŕtal monopost Haasu.

“Môj tím je dôležitým kúskom skladačky pri mojom vývoji, ale tiež pri budovaní mojej sebadôvery. Ja čerpám túto sebadôveru z tímu, oni mi ju dodávajú, svojim jazdcom veria. Ja verím tímu a toto puto sa momentálne veľmi rýchlo posilňuje,” dodáva Schumacher. “To je presne tá vec, ktorá bude vo výsledkovej listine napokon rozhodovať o tých drobných rozdieloch, pretože vy budete mať s tímom taký pevný vzťah.”