logo F1online.sk

Mohlo by Ferrari svoju monackú výkonnosť zopakovať? Nič nie je isté, odkazuje Binotto

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2021

Ferrari v Monaku predviedlo záblesky svojej niekdajšej slávy. Táto trať je však veľmi špecifická a preto len ťažko očakávať, že by sa niečo podobné mohlo zopakovať. Vo zvyšku sezóny nás ešte čaká zopár pomalých a technických okruhov, kde by Ferrari mohlo byť opäť silné, avšak zrejme nie dosť silné.

Scuderia ako čierny kôň podujatia. Mohlo by sa niečo podobné ešte vo zvyšku sezóny zopakovať? Čaká nás napríklad Maďarsko alebo Singapur (hoci nie je isté, či sa vôbec bude konať), kde by Ferrari ešte mohlo zahroziť.

„Čakajú nás ešte okruhy typické pomalými zákrutami, kde by sme opäť mohli byť konkurencieschopní, ale to nie je isté,“ prehlásil šéf Ferrari Mattia Binotto, ktorého cituje Motorsport.com. „Radšej než premýšľať, ktorý okruh nám bude sedieť, sa poďme sústrediť na Baku. Táto trať totiž v kalendári nasleduje a po nej sa budeme sústrediť na tú ďalšiu. Stále totiž existuje priestor na lepšie využitie potenciálu nášho auta.“

„Podľa mňa sme už ukázali, že sa na súťažný víkend vieme dobre pripraviť a dokážeme využiť čo najviac z potenciálu monopostu. Na ceste sú nejaké vylepšenia, nie je to nič veľké, ale máme ich. Je dôležité, aby fungovali dobre,“ dodal Binotto.

Asi však nemožno realisticky očakávať, že by Ferrari dokázalo napríklad v Maďarsku opäť bojovať o pole position. Mercedes a Red Bull sú skrátka príliš „na dlhú ruku“. Aj preto bol pilot tímu Carlos Sainz po Veľkej cene Monaka trochu skeptický.

„Myslím, že odpoveď je jasná. Pozrite sa na osobitosti okruhu v Monaku a potom skúste nájsť nejaké jemu podobné. Nenájdete ich veľa a aj tie, o ktorých si myslíte, že podobné sú, vlastne nie sú vôbec podobné,“ odpovedal Sainz na otázku, či bude môcť Ferrari ešte v tomto roku zabojovať o pódiá.

„Myslím si, že Mercedes a Red Bull majú pred nami stále náskok. Bude pre nás veľmi zložité s nimi v tomto roku ešte zabojovať o pole position alebo o víťazstvo,“ dodal španielsky pretekár.