logo F1online.sk

Hamilton nechce reagovať na Verstappena, bolo by to “detinské”

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala24. 5. 2021

Činy hovoria hlasnejšie ako slová, vyhlásil po pretekoch Max Verstappen narážajúc i na vyjadrenia Lewisa Hamiltona zo stredy v Monaku. Následne sme očakávali Hamiltonovu reakciu, no ten sa rozhodol svoj ťah nevyužiť. Uviedol, že podľa neho by bolo detinské sa púšťať do takejto slovnej bitky.

Všetko to však chtiac-nechtiac odštartoval práve Hamilton, ktorý v stredu naznačil, že práve Verstappen má byť náchylnejší na chyby, keďže má mať pocit, že “ešte má čo dokazovať”. V Monaku je o to dôležitejšie sa chybám vyhýbať; bariéry sú blízko a zaváhanie pri zastávkach môže stáť pilota niekoľko pozícií, o čom sa v konečnom dôsledku presvedčil práve Lewis Hamilton.

“Činy vždy hovoria hlasnejšie ako slová. Po tomto víkende je to dobrá lekcia,” povedal na tlačovke Verstappen. “Prehovoriť stačí na trati, čo sa mi páči. My ako tím sme zatiaľ spravili len tie najmenšie chyby, preto sme vpredu.”

Čo na slová svojich súperov hovorí Hamilton? “Ja sa nehrám žiadne psychologické hry,” zareagoval Brit. “Zaujímavé je aj to, s čím prichádza Christian, no mne je to úplne fuk. Tento víkend odviedli skvelú prácu a to je všetko. Zostáva nám ešte sedemnásť (osemnásť, pozn. red.) pretekov, viac k tomu nepoviem. Púšťať sa do takýchto slovných bitiek je detinské.”

Hamilton sa tak v rámci popretekových rozhovorov venoval najmä svojmu tímu a problémom, ktoré ho celý víkend sprevádzali. Hlavybôľ Mercedesu spôsobovali pneumatiky, ktoré v Monaku nebolo ľahké dostať do pracovného okna. Zdalo sa, že najlepšie sa v tomto smere darilo Ferrari.

“Z nejakých dôvodov máme problémy s pneumatikami, keď je chladno. Nedokázali sme rozbehnúť naše gumy a v kvalifikácii ich prinútiť fungovať ako naši súperi. Na druhej strane však mali aj veľmi dobré dlhé stinty, dobrú pretekovú rýchlosť,” vyzdvihol výkon súperov Hamilton. “Toto je teda veľká otázka, ako na takýchto okruhoch pracovať s pneumatikami.”

Okrem problémov s pneumatikami obhajca titulu označil za dôvod, prečo Mercedes v Monaku tak strácal, i celkovú filozofiu monopostu. “Na tejto trati sme nikdy neboli takí silní. Máme najdlhšie auto. Keď máte dlhšie auto, tak je to ako prechádzať zákrutami na autobuse. Na takýchto tratiach nie je také obratné ako autá ostatných, no inde je skvelé. Niektoré veci tu teda nefungovali, no na iných okruhoch budú predstavovať výhodu.”

Zmierenie

Vo vysielačke znel Hamilton rozčarovane i naštvane z výsledkov tímu, dokonca i v niektorých popretekových rozhovoroch volil nezvyčajne ostré slová. Veď napriek tomu, že pred ním odstúpili dva monoposty, sa Hamilton v pretekoch neposunul zo siedmeho miesta na štarte.

“Teraz necítim žiadnu bolesť. Nebol to zrovna vynikajúci víkend, ale nebudem sa tým zožierať,” ubezpečil Hamilton, keď ochladli emócie. “Pri príprave na tento víkend sme mohli veľa vecí spraviť lepšie a počas víkendu sme mali pár dobrých rozhovorov.”

“To nám však nestačí. Vyhrávame a prehrávame ako tím, spoločne sme neodviedli dobrú prácu. Neberieme to na ľahkú váhu, ale nemá zmysel sa teraz deprimovať, musíme sa pozrieť na dáta a zistiť, prečo sme sa ocitli na tejto pozícii,” pozerá sa vpred sedemnásobný šampión. “Všetci v tíme chceme odpovede a viem, že všetci budú naplno pracovať na tom, aby sa takýto víkend už nezopakoval. Neustále ukazujeme, že sa vieme opäť pozdvihnúť, preto sa veľmi netrápim.”

Súvisiace články