logo F1online.sk

Horner nesmúti: Súpera máme na siedmom mieste, nie zlé popoludnie

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala22. 5. 2021

Red Bull mohol mať na konte ďalšiu pole position a pred nedeľou si robiť zálusk na jasných 25 majstrovských bodov. Kvôli červenej vlajke však Max Verstappen prišiel o šancu sa zlepšiť a Leclercovi kvalifikačné víťazstvo vziať. Christiana Hornera to mrzí, no určite to nepovažuje za tragédiu. Pri srdci ho hreje fakt, že Hamilton dopadol oveľa horšie.

Max Verstappen v šampionáte stráca štrnásť bodov. Ak by sa preteky skončili podľa výsledkov z kvalifikácie, tak by sa tento rozdiel zmenšil na dva bodíky. Keď vezmeme do úvahy, ako pochmúrne to vyzeralo v Red Bulle po Španielsku, to neznie vôbec zle.

“Červená vlajka na konci kvalifikácie, keď išlo do tuhého, to je smola. Max mal to posledné kolo naozaj dobre rozbehnuté,” lamentoval Christian Horner po sobote. “Na dátach mal náskok dve a pol desatiny, keď musel kolo ukončiť. Preto bol taký frustrovaný.”

“Najskôr cítite to okamžité sklamanie, že sme mali to posledné kolo dokončiť a získať pole position. Všetci vieme, aké je to tu dôležité. Cítime frustráciu, no keď sa na to pozrieme z tej lepšej strany, tak vidíme, že náš hlavný súper skončil na siedmom mieste. To nebolo zlé popoludnie,” pousmial sa popod fúz 47-ročný Angličan.

Christian Horner si tak pochvaľoval aj návrat Ferrari na popredné priečky, hoci len dočasný. Veď i vďaka Carlosovi Sainzovi bude Hamilton štartovať z nižšej pozície ako obyčajne.

“Myslím si, že celý víkend boli poriadne rýchli. Tento rok ešte takú rýchlosť neukázali, ale myslím si, že je to dobré. Je fajn vidieť Ferrari späť. A je dobré, keď sa do toho súboja zapojilo viac áut. Je len pozitívne, že medzi nami a Lewisom je viac monopostov,” poznamenal Horner.

Opäť raz však sklamal Sergio Pérez. Red Bull robil maximum pre to, aby Mexičanovi pomohol nabrať viac sebadôvery, a tak mu vo štvrtok povolil minúť o jednu mäkkú zmes viac ako Maxovi Verstappenovi. V sobotu však Pérez zas spadol do stredu poľa.

V kvalifikácii obsadil žalostné deviate miesto. “Mal naozaj nanič Q3, dostal sa do premávky a bol trochu frustrovaný. Mal pred sebou celú kolónu a oni nevedeli len tak zmiznúť, takže ho čaká rušné popoludnie.”

V Red Bulle Péreza neodpisujú, hoci presne kopíruje trajektóriu Pierra Gaslyho a Alexa Albona. Christian Horner sa Mexičana zastal opierajúc sa o výkony Daniela Ricciarda v McLarene, ktorý takisto v novom pôsobisku nežiari a v Q2 bol o šesť desatín pomalší ako Lando Norris.

“Je celkom dobrý, všakže?” poznamenal na margo Maxa Verstappena Horner. “Ale Sergio sa do toho dostane, nepochybujem o tom. Vidíme, že problémy má veľa jazdcov, ktorí vymenili tímy. Daniel je skvelý pilot a ani uňho to nejde hladko. Dajme Checovi trochu viac času a ono to príde.”

Súvisiace články