logo F1online.sk

Hamilton po “katastrofálnej” kvalifikácii: Víťazstvo je mimo dosah

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 5. 2021

Lewis Hamilton bol v sobotu v Monaku akoby neviditeľný. Na popredných priečkach sa objavoval len veľmi sporadicky a nakoniec kvalifikáciu skončil na siedmej priečke poriadne ďaleko za očakávaniami. Brit s autom nebol vôbec spokojný a pred pretekmi pôsobí dosť skleslo.

Líder priebežného poradia šampionátu zaostal za Charlesom Leclercom o priepastných 0,749 sekundy. Pri honbe za lepším časom šiel až na limit a pred zákrutou Portier sa dokonca dotkol vonkajšej bariéry, no na lepší čas už nedosiahol a kolo predčasne ukončil. Následne na trati zaviali červené vlajky.

“Zatiaľ to bol dosť katastrofálny víkend,” zhodnotil Lewis Hamilton sobotu v kniežatstve, aby následne prezradil, že ani bez červenej vlajky by sa už nedokázal zlepšiť. “Pre mňa to bola katastrofa, aj tak som už mal namierené do boxov. Zajtra nás čaká veľmi dlhý deň. Nebude to zrovna najvzrušujúcejšie, ale dúfam, že sa nám podarí dostať sa dopredu.”

Vo štvrtok to ale tak hrozivo nevyzeralo… “Vo štvrtok som nemal až také zlé pocity,” priznal 36-ročný Brit. “Potom sme spravili pár zmien a dnes to bolo strašné. Teraz budeme musieť spraviť krok späť a prejsť si to od začiatku.”

“Mňa trápil obrovský nedostatok priľnavosti, čo vás potom núti ísť s autom až za hranicu, začať na to tlačiť viac a viac, aby ste niečo získali, no napokon sa nezlepšujete. Bolo to ťažké. Valtterimu sa z toho podarilo niečo vyžmýkať, ale ja som mal dnes vážne problémy,” poznamenal.

Ešte nič nie je stratené, povedal by si Hamilton po takmer hociktorej inej sobote. Po tejto má však problém. “Predbiehať tu je takmer nemožné. Z našej pozície je to takmer nemožné, keď majú všetci rovnakú rýchlosť. Kvalifikácia je v sobotu a v sobotu sa tu rozhoduje.”

“Víťazstvo je kvôli tomu mimo náš dosah,” povzdychol si na záver. “Minimum bude asi to siedme miesto. Potom skúsime prísť na to, ako sa posunieme vyššie.

Súvisiace články