logo F1online.sk

Haas to nestihne. Mick Schumacher do monackej kvalifikácie nenastúpi

Mick Schumacher
© Twitter/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2021

Prvé veľké zaváhanie v kariére syna slávneho otca. Mick Schumacher sa v monackých voľných tréningov dopustil dvoch chýb a tá druhá ho vyradí aj z veľmi dôležitej kvalifikácie. Tesne pred koncom tretieho voľného tréningu urobil nemecký mladík chybu v sekcii Casino a asi dve hodiny pred štartom kvalifikácie svoj Haas zničil. Mechanici jeho auto opraviť nestihnú, Micka tak v popoludňajšej kvalifikácii neuvidíme.

Zničená ľavá strana monopostu, vrátane zadného krídla a poškodené šasi. Haas vymení aj prevodovku, čo znamená už len formálnu penalizáciu straty piatich miest na štarte. Hoci náraz napohľad nevyzeral až tak vážne, napáchal značné škody. Schumacher sa svojmu tímu do vysielačky hneď ospravedlnil. Kamery si nemeckého mladíka našli aj po návrate do garáže svojho tímu, kde ho upokojoval jeho inžinier Gary Gannon.

“Žiaľ, Mick sa popoludňajšej kvalifikácie na Veľkú cenu Monaka nezúčastní, kvôli nehode z konca tretieho tréningu, pri ktorej došlo k poškodeniu šasi,” stojí v oficiálnom stanovisku tímu na sociálnych sieťach.

Mick pritom v tom čase bol na veľmi peknom štrnástom mieste a vôbec prvýkrát tento víkend porazil svojho tímového kolegu Nikitu Mazepina. Ruský pretekár bol v prvom i druhom voľnom tréningu rýchlejší než Schumacher, ktorý mu teraz dal ako na zlatom podnose šancu sa konečne previesť.