logo F1online.sk

Norris: Carlosovi som už pred víkendom písal, že tu môže vyhrať

Lando Norris
© McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala20. 5. 2021

Vidieť Ferrari na čele oboch piatkových tréningov prekvapilo nejedného fanúšika, no nie Landa Norrisa. Britský pretekár a veľmi dobrý kamarát Carlosa Sainza tvrdí, že už pred dnešnými tréningmi dobre vedel, že Ferrari nebude hrať žiadne druhé husle. Verí dokonca, že Sainz má nemalú šancu na víťazstvo.

V stredu sa ešte dvojica Ferrari pridržiavala inštrukcií PR tímu a všetko úspešne držala pod pokrievkou. Vo štvrtok to však Sainz s Leclercom rozbalili a v druhom tréningu na najbližšieho súpera z Mercedesu Leclerc získal štyri desatiny.

“Ja si na základe našich informácií nemyslím, že by Ferrari nejako prekvapilo,” vyhlásil Lando Norris, ktorý na Charlesa Leclerca stratil takmer sedem desatín. “Možno je to tak z pohľadu fanúšikov, pretože oni nevidia všetko, čo aj my, všetky palubné zábery či dáta. My sme vedeli, že budú veľmi rýchli.”

Rodák z Bristolu mal už na túto tému komunikovať so Sainzom, ktorý v Monaku doposiaľ nikdy neskončil mimo bodovaných priečok. “Pred víkendom som Carlosovi napísal, aby som mu povedal, že tento víkend bude veľmi silný, že bude mať šancu vyhrať,” zachechtal sa. “Očakáva sa to od nás, no oni vyzerajú byť silní, čo pre nás také dobré nie je. My však robíme maximum a myslím si, že si zaslúžime byť tam, kde sme.”

To je v prípade Norrisa šiesta priečka, Daniel Ricciardo skončil až pätnásty. McLarenu teraz určite príde vhod deň voľna, aby sa na všetko pozrel a pokúsil sa stiahnuť aspoň niečo z náskoku Ferrari. Boj o tretie miesto v šampionáte totižto stále žije.

“Z výkonnostného pohľadu som s dneškom spokojný. V aute som sa cítil komfortne, čo je tu dôležité. Máme však aj pár vecí, v ktorých sa musíme pred sobotou zlepšiť a získať čosi viac,” vysvetľuje Norris. “V aute sa nejazdí zrovna najľahšie, najmä v takých zákrutách, v ktorých určite nechcete zájsť až za limit. To je do kopca v tretej zákrute, auto tam niekedy znervóznie a vy ako pilot z toho nemáte najlepší pocit.”

“Chýba nám sebadôvera v nájazdoch, aby sme na to vedeli zatlačiť. To je strašne dôležité. V kvalifikácii na to chcete zatlačiť o trochu viac, ale je ľahké to prestreliť a prísť o všetko.”

“Je to teda OK, nie je to nič hrozné. Vyzerá to tak, že ostatní s tým majú tiež problémy. Ak sa nám však podarí pred sobotou zlepšiť, bude to vyzerať fajn,” uzavrel štvrtok v Monaku 21-ročný Brit.