logo F1online.sk

Ferrari prekvapilo aj Hamiltona: Je naozaj silné

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala20. 5. 2021

Vo štvrtkových monackých tréningoch to nebol ten štandardný súboj Red Bullu a Mercedesu, na ktorý sme si za posledné mesiace zvykli. Na čelo sa dnes dostalo trochu prekvapivo Ferrari. Zaskočený zostal i Lewis Hamilton, ktorý sa však z väčšej konkurencie teší.

Prvý tréning dnes ovládol Carlos Sainz, v tom druhom bol najrýchlejší Charles Leclerc. Monačan sa dostal do čela výsledkov i napriek tomu, že dnes dopoludní odjazdil len štyri kolá. Ukazuje sa, že talianskemu tímu pomalé monacké zákruty náramne vyhovujú.

Lewis Hamilton skončil len na treťom mieste so stratou štyroch desatín, čo v krátkom Monaku určite nie je málo. Brit sa pri dnešných hodnoteniach musel pozastaviť nad časmi Leclerca so Sainzom.

“Mám super pocit z toho, že sme späť na tomto okruhu,” postavil sa pred novinárov Hamilton. “Táto trať je rýchla, totálne vás očarí zakaždým, keď dostanete šancu si tu zajazdiť. Takže áno, dnešok som si celkom užil. Vždy je to výzva.”

“Myslím si, že Ferrari je naozaj veľmi silné. Je prekvapujúce vidieť, že sa až o toľko zlepšili, no je to skvelé. Znamená to väčšiu konkurenciu,” potešil sa Brit, ktorému určite nebude prekážať, ak sa do súboja medzi ním a Verstappenom pripletie ešte pár jazdcov.

Je však tempo červených monopostov skutočné? Má Hamilton nejaké bližšie informácie? “Ja vidím len to, čo aj vy. Ja sa koncentrujem na moju úlohu, no vyzerá to tak. Uvidíme.”

Ferrari dnes môže oslavovať, v Mercedese zas budú musieť zabrať. Max Verstappen zaostal za Hamiltonom len o sedem tisícin sekundy, navyše ešte treba stiahnuť štvordesatinovú stratu na domáceho hrdinu Charlesa Leclerca.

Hamilton sa však na svoje auto sťažovať nemohol. “Myslím si, že máme dobré auto, spravili sme celkom slušné pokroky po stránke balansu. Celkovo som naozaj spokojný. Viem o nejakých zmenách, ktoré dnes večer asi spravím, keď všetko rozanalyzujeme. Bude to tesné.”

Valtteri Bottas v druhom tréningu stratil ďalšiu desatinu na Lewisa Hamiltona a obsadil piatu priečku za Maxom Verstappenom. Fín po štvrtku nemal také dobré pocity ako druhá strana garáže.

“Na tejto trati mi chýba dosť opora prednej časti. Na niektorých tratiach sme už v strede zákrut mali podobné problémy, ide najmä o pomalé zákruty. Ak necítite prednú časť, neviete, či zatočí alebo nie, tak ľahko stratíte veľa času,” vysvetlil Bottas.

“Tiež mám pocit, akoby bolo naše auto príliš strnulé, v zákrutách ho rozhodia hrbole a nerovnosti. Musíme sa na to pozrieť,” uzavrel štvrtok rodák z Nastoly.

Súvisiace články