logo F1online.skF1online.sk

Bottas: Za šesť rokov v top tíme sa od vás očakáva aspoň jeden titul

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2021

Fínsky pretekár Valtteri Bottas vstúpil do tejto sezóny podobne ako do tých minulých, s nesmelým odhodlaním zabojovať o titul majstra sveta. Po prvých štyroch podujatiach však jeho sen dostal veľmi vážne trhliny. Zatiaľ sa nedokáže reálne dostať do boja o víťazstvá. Ani jeho čas pritom nie je nekonečný.

Na druhej strane, jeho tri tretie miesta sú presne to, čo Mercedes v súboji s Red Bullom potrebuje. V boji so Sergiom Pérezom zatiaľ má Valtteri navrch a získava dôležité body. Takto si však rodák z Nastoly štart nového ročníka určite nepredstavoval.

„Je dôležité myslieť viac na seba a na to, čo chcem v kariére dosiahnuť – titul majstra sveta – a menej sa zapodievať všetkým naokolo,“ povedal v rozhovore pre magazín GP Racing Valtteri Bottas. „Nemám nekonečne veľa času. Keď ste súčasťou top tímu päť alebo šesť rokov, očakáva sa, že aspoň raz získate titul. Takto to chodí a takto funguje Formula 1. Som si toho plne vedomý.“

„Keď môžem, tak potrebujem môj tím v dobrom nakopnúť. Musím si byť istý, že všetky kúsky puzzle do seba zapadnú, chcem si byť istý, že budem mať dobrú stratégiu,“ hovorí Bottas.

Medzitým sa v zákulisí rozprúdili hlasné špekulácie o Valtteriho ďalšej budúcnosti. S Mercedesom nemá zmluvu pre nasledujúcu sezónu a potrebuje si ju vybojovať hlavne výkonmi na trati. V rade totiž stojí niekoľko veľmi rýchlych kandidátov na jeho sedačku.

„Mojim hlavným cieľom v tomto roku je odovzdať všetko, čo v sebe mám alebo ešte oveľa viac. Chcem si byť istý, že keď sa v Abú Zabí ohliadnem za sezónou, budem môcť povedať, že som z mojej osobnej nádrže neušetril ani kvapku paliva,“ dodal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia