logo F1online.sk

Marc Gené považuje Sainza za jedného z TOP 5 pilotov súčasnosti

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 5. 2021

Testovací jazdec Ferrari, Marc Gené, priznal, že nečakal tak rýchlu adaptáciu Carlosa Sainza v novom monoposte. Tvrdí, že bitka medzi Sainzom a Leclercom sa už začala a tiež to, že španielskeho pretekára považuje za jedného z TOP 5 pilotov súčasného štartového poľa F1.

„Boj s Leclercom sa už začal, je to prekvapivé. Nikdy som si nepredstavoval, že v Imole bude Carlos sekundu za ním a že bude v kvalifikácii na Portimao pred ním. Aj preto, že vieme, aký silný je Charles na suchej trati. Carlos to stále má, vedel som, že je silný, ale nie až taký silný. Je už taký silný ako Leclerc,“ povedal Gené pre talianske noviny La Gazzetta dello Sport.

Marc Gené oceňuje inteligenciu Carlosa Sainza a tiež jeho schopnosť rýchleho prispôsobenia novým podmienkam. Španielsky pretekár ho prekvapil natoľko, že ho považuje medzi TOP 5 pilotov na štartovom rošte: „Spolu s Norrisom patria medzi päť najlepších pilotov, na úrovni Hamiltona, Verstappena a Leclerca,“ dodal testovací pilot Ferrari.

Ako hovorí Marc, je veľmi dôležité zachovať si Carlosove zmýšľanie, v zmysle poučiť sa z každej situácie a stať sa silnejším. To všetko navyše v sezóne, kde sa predsezónne testovanie skrátilo na polovicu.

„Carlos nie je emotívny, až tak sa nehnevá. Má konštruktívny prístup, myslí na to, čo sa môže z každej situácie naučiť. Má správny prístup, ktorý je potrebný v pretekoch aj v živote,“ zhodnotil Marc Gené.

„Musíme si uvedomiť, že na adaptáciu na nový monopost mal iba jeden a pol dňa predsezónnych testov, o ktorých by sme mohli diskutovať. S každou veľkou cenou rastie, je to super inteligentný chlap,“ uzavrel Gené.