logo F1online.skF1online.sk

Palmer: Hamilton svojim víťazstvom zachránil Bottasa

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko15. 5. 2021

Valtteri Bottas bol v posledných pretekoch na inej stratégii ako jeho tímový kolega Lewis Hamilton. Akonáhle prišlo na vzájomný súboj, Valtteri mierne pozdržal Lewisa a neuhol mu z cesty pri prvej možnej príležitosti. Bývalý pretekár F1, Jolyon Palmer, si myslí, že práve Hamiltonove víťazstvo na poslednej veľkej cene ušetrilo Valtteriho Bottasa od množstva problémov v Mercedese.

„Skutočnosť, že Bottas neposlúchol rozhodnutie tímu, mohla vyjsť Mercedes draho,“ uviedol Palmer pre F1.com. „Ak by Hamilton minul výhru hoci len o vlások, situácia by mala vážne následky.“

„To, že ste v pretekoch museli ustúpiť svojmu tímovému kolegovi, je často vnímané ako posledný klinec do rakvy,“ vysvetlil Jolyon Palmer.

„Najmä keď máte inú stratégiu, čo je zvyčajne dôvod, prečo vám hovoria, aby ste uvoľnili svoje miesto. Poukazuje to na fakt, že tím plne stojí za vašim tímovým kolegom a zdá sa, že mu nezáleží na vašich šanciach. Aj keď je to frustrujúce, vy sa musíte na tieto veci pozerať s nadhľadom a pamätať si, kto vám vypláca výplatu na konci mesiaca,“ povedal bývalý jazdec Formuly 1 a tímu Renault.

Angličan vo svojich vyjadreniach pokračoval v zdôrazňovaní Bottasovho postavenia v tíme. Ani samotný tím údajne neveril, že ich bude viesť v priebehu aktuálnej sezóny.

„Navyše to veľa hovorí o postavení fínskeho pretekára v tíme,“ pokračoval Palmer. „Bottas je nútený zastávať vedľajšiu úlohu v tíme Mercedes, pretože počas sezóny nie je dosť silný na to, aby vystupoval na čele.“

Za posledné týždne sme mohli byť svedkami viacerých vyjadrení o budúcnosti Valtteriho. Aj napriek tomu, že ho šéf tímu Toto Wolff verejne podporoval, nemôžeme zabúdať ani na Estebana Ocona (v súčasnosti v službách Alpine) a Georga Russella (z tímu Williams), ktorý zmluvne patria pod majstrovský tím Mercedes.

Súvisiace články

Diskusia