logo F1online.skF1online.sk

Pérez očakáva, že Red Bull môže v Monaku zvíťaziť

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši14. 5. 2021

Sergio Pérez pripustil, že stále musí prispôsobiť svoj jazdecký štýl monopostu Red Bull RB16B, nakoľko ani na Veľkej cene Španielska sa nepriblížil svojmu tímovému kolegovi Maxovi Verstappenovi.

Pérez skončil v Barcelone „len“ na piatej pozícii za Charlesom Leclercom. Mexičanovi sa doposiaľ nepodarilo skončiť na pódiu, zatiaľ čo Max Verstappen neskončil na horšej ako druhej pozícii. Je zrejmé, že ak by mal Pérez lepšie tempo, Mercedes by nemal toľko strategických možností a Red Bull by nebol pod takým tlakom. „V aute samozrejme získavam väčšiu istotu,“ povedal Pérez po Veľkej cene Španielska.

Zakaždým, keď sa dostanem na koniec víkendu, som rád a chcel by som, aby sa víkend práve začal. Vzhľadom na to, aký je dnes obmedzený čas na trati, je ťažké získať potrebnú rýchlosť. Myslím si, že konkrétne tento víkend bol špecifický, keďže v kvalifikácii som nebol schopný ísť na sto percent, to je veľký rozdiel. Jednoducho treba zabudnúť na tento víkend, poučiť sa z toho, čo sme urobili a v Monaku sa znova vrátiť silnejší,“ zhodnotil 31-ročný pretekár.

„Ako skutočne jazdiť s autom, ako z neho vyťažiť maximum a ako prispôsobiť svoj jazdecký štýl, to je to, na čom najviac pracujem, no každý okruh je iný. Nie je to tak, že by ste sa tu niečo naučili a bude to fungovať aj v Monaku. Podstatné je, že so svojim štýlom jazdy sa stále prispôsobujem monopostu a dúfam, že čoskoro budeme môcť byť stopercentní,“ povedal Mexičan.

Pérez je presvedčený, že Red Bull bude mať dosť silný balík na to, aby počas budúceho víkendu mohol bojovať o víťazstvo na Veľkej cene Monaka. „Ak mám byť úprimný, áno, je to veľmi podobné ako tu v Barcelone, všetko je o kvalifikácii. Kvalifikácia bude kľúčová. Veľmi sa na Monako teším, hlavne s týmto autom. Myslím si, že máme šancu na víťazstvo v pretekoch, takže dúfam, že budeme schopní sa vrátiť silnejší,“ dodal na záver pilot Red Bullu.

Na záver dopĺňame, že Red Bull dokázal vyhrať Veľkú cenu Monaka v rokoch 2010, 2011, 2012 a 2018.

Súvisiace články

Diskusia