logo F1online.skF1online.sk

Sainza stále trápia štarty a nedostatok dôvery, no neúnavne na tom pracuje

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Mirec Somoši
Mirec Somoši14. 5. 2021

Carlos Sainz bol počas svojho pôsobenia v McLarene známy kvalitným štartom a úvodným kolom, no vo Ferrari sa momentálne trápi. Priznal, že ešte stále nezvláda štartovú procedúru tak, ako by mal, no snaží sa na tom pracovať.

Sainz štartoval do pretekov v Barcelone zo šiesteho miesta, ale počas prvého kola klesol na ôsmu pozíciu. Španiel priznal, že hlavnou príčinou slabších štartov a úvodného kola je nedostatok dôvery. „Práve pred desiatimi minútami som so svojimi inžiniermi prechádzal a analyzoval všetky dáta,“ povedal pilot Ferrari v nedeľu večer po Veľkej cene Španielska.

„Snažím sa pochopiť, čo som mohol urobiť lepšie. Je zrejmé, že stále potrebujem byť o niečo lepší, mať viac dôvery pri štarte a v spôsobe, akým fungujeme, aby som dosiahol perfektný štart a dokonalých prvých sto metrov.“

Španiel si však nemyslí, že samotný štart v Barcelone bol hlavným kritériom prepadu na ôsmu priečku, bol tam vraj dôležitejší faktor. „Nemyslím si, že štart bol dnes hlavným obmedzením, problémom bolo umiestnenie po ňom, vchádzanie a vychádzanie zo vzduchovej clony a zaseknutie za Estebanom (Oconom) pri vjazde do prvej zákruty, stratili sme tam pozície voči autám na vonkajšej strane,“ zhodnotil Sainz.

Je zrejmé, že spomedzi všetkých jazdcov, ktorí v tejto sezóne menili svoje pôsobiská, práve Sainz sa dokázal najrýchlejšie adaptovať novému prostrediu a výraznejšie sa priblížil svojmu tímovému kolegovi. Španiel stratil v kvalifikácii na domácu veľkú cenu desatinu sekundy na Leclerca, v pretekoch sa mu podarilo vybojovať siedmu pozíciu, no stále pracuje na tom, aby sa mu počas celého víkendu darilo famózne s cieľom dosiahnuť lepšie výsledky pre tím z Maranella.

„Ide o kombináciu faktorov, aby sa zaznamenal perfektný výsledok, aký dosiahol dnes Charles. V prvom rade musíte poskladať celý víkend dokopy, začína to dobrou kvalifikáciou, spraviť dobré kolo v Q3 – ak by som to tento víkend trafil, štartoval by som vpredu. Potom potrebujete trafiť štart. V tom som bol obzvlášť dobrý v McLarene, kde sa mi darilo aj poskladať celý víkend dokopy. To je to, v čom sa musím neustále zlepšovať, aby som v ďalších pretekoch podával výkony na najvyššej možnej úrovni,“ dodal pilot Ferrari.

Súvisiace články

Diskusia