logo F1online.skF1online.sk

Wolff má pri Hamiltonovej zmluve podmienku: Aspoň na dva roky

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 5. 2021

Máme za sebou len štyri veľké ceny ročníka, no v Mercedese sa už začínajú rozoberať zmluvy na budúcu sezónu. Otvorene o tej svojej hovorí Lewis Hamilton a v ničom nezaostáva ani Toto Wolff. Na oboch vidieť, že by chceli spoluprácu ešte predĺžiť, hoci šéf tímu má podmienku, aby to bolo na dlhšie ako na rok.

Lewisovi Hamiltonovi sa zmluva skončí po tejto sezóne, momentálne má teda ruky úplne voľné. Dlho sa uvažovalo aj o jeho prípadnom odchode, veď Brit už na jeseň môže oslavovať všetky rekordy prepisujúci ôsmy titul majstra sveta. Čo viac môže ešte získať?

Ak by zostal vo Formule 1 ešte dlhšie, azda by mohol pomýšľať aj na dych vyrážajúcich desať titulov. Wolff totižto trvá na tom, aby nový kontrakt platil aspoň dva roky. “Áno, malo by to byť tak,” uviedol pre agentúru PA.

“Nechceme sa každý jeden rok ocitnúť v tej stresovej situácii, že sa úplne na plný plyn snažíme vyhrávať preteky a musíme popri tom rokovať. Bol by som radšej, ak by sa to neopakovalo každý rok,” priznal Wolff.

Na samotné rokovania sa šéf Mercedesu pozerá rovnako ako pred rokom, slová vyberá tak, akoby to bola hračka dohodnúť sa s najúspešnejším pilotom F1 všetkých čias. “Potrebujeme spolu len stráviť jeden alebo dva dni, dať všetko zo seba von a vyjasniť si, ktoré veci robia problémy. Potom zamkneme dvere a z miestnosti nevyjdeme, kým to nevyriešime. To nám najlepšie fungovalo aj v minulosti.”

Lewis Hamilton má dnes 36 rokov, čo znamená, že ďalšie dve sezóny by mal bez problémov zvládnuť. Toto Wolff svojmu pilotovi verí až natoľko, že nevylučuje ani situáciu, keď sa na okruhoch F1 bude preháňať ešte ako 40-ročný.

“Áno, určite,” zareagoval na otázku, či Hamilton môže v efjednotke úradovať aj po štyridsiatke. “Nemám o tom pochybnosti. On je taký disciplinovaný, až je to inšpirujúce. Pokiaľ sa Lewis bude o seba starať mentálne i fyzicky, bude rozvíjať svoje kognitívne schopnosti, tak môže jazdiť ešte oveľa dlhšie.”

“Pozrite sa na Toma Bradyho, bavíme sa tu o športovcovi, ktorý sa ešte stále objavuje na ihrisku,” prirovnal Hamiltona k legendárnemu quarterbackovi Wolff. “My tu máme pretekára, ktorý využíva všetky svoje zmysly.”

Sám Hamilton tvrdí, že fyzicky je na tom výborne. “Povedal by som, že teraz oveľa lepšie vnímam svoje telo a tréningový režim. Už dlho sa trénujem, neustále rastiem a učím sa, ako sa starať o svoju fyzickú schránku. A cítim sa skvele.”

Súvisiace články

Diskusia