logo F1online.sk

Sainz: Dnes sme mali v strede poľa jasne najrýchlejšie auto

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2021

Ferrari v Španielsku znížilo stratu na tretí McLaren v Pohári konštruktérov na päť bodov. A náskok na piaty Alpine narástol už na 45 bodov. Fakt, že sa Scuderii podarilo odraziť od mizernej minulej sezóny, potvrdil štvrtým miestom Charles Leclerc. Monačan bol so svojim umiestnením pochopiteľne spokojný, jeho tímový kolega Carlos Sainz s tým svojim už menej.

Pripomeňme, že v sedemnástich pretekoch minulej sezóny, nazbieral tandem Leclerc – Vettel v súčte 131 bodov. O rok neskôr má duo Leclerc – Sainz po štyroch pretekoch už 60 bodov. Aj Veľká cena Španielska potvrdila, že v strede poľa vládnu Ferrari a McLaren, ktoré si to zrejme rozdajú o celkové tretie miesto a post najlepšieho zo „zvyšku sveta“.

„Štart bol dobrý a následný útok zvonka v tretej zákrute mi takisto vyšiel. Od toho momentu to boli z našej strany veľmi dobré preteky a boli sme veľmi konkurencieschopní v celom ich priebehu,“ povedal po pretekoch Charles Leclerc. „Štvrté miesto je v súčasnosti asi to najlepšie umiestnenie, ktoré sme mohli dosiahnuť. Som spokojný s prácou tímu v priebehu tohto víkendu. Teraz potrebujeme viac zapracovať a ešte zlepšiť naše auto.“

„Je to veľmi dobrý pocit, pretože to znamená, že všetko čo sme doteraz urobili, vývojový smer, ktorým sme sa vydali, bol ten správny. Dokážeme to pritom odprezentovať na trati,“ dodal Monačan, ktorého už o dva týždne čaká jeho domáce podujatie.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz bol po pretekoch už menej spokojný. „Chilli“ preťal šachovnicovú vlajku na siedmom mieste, čo znamená, že si oproti štartu pohoršil o jedno miesto. V závere síce dobiedzal na Daniela Ricciarda, no v Barcelone na predbehnutie nestačí byť len o trochu rýchlejší.

„Nie som veľmi spokojný. Moje auto bolo dnes lepšie než môj výsledok. Prvýkrát v tomto roku som mal pocit, že sme jasne najrýchlejší v strede poľa,“ vyhlásil po pretekoch Sainz.

„Mal som však slabé prvé kolo, v prvej zákrute som zostal zaseknutý medzi súpermi a nemohol som s tým nič urobiť. Musím sa pozrieť na to, čo by som mohol zlepšiť na svojich štartoch, pretože od toho momentu som sa musel predierať poradím späť. Predbiehanie tu nie je nemožné, ale veľmi náročné.“

„Stratégia však bola dobrá, zastávky v boxoch vyšli tiež dobre a zvládli sme sa prebojovať aspoň na siedme miesto, aj keď si myslím, že sme dnes mali získať viac bodov,“ dodal Sainz.

Súvisiace články