logo F1online.sk

Wolff: Bottas zostáva v tíme, my sa nehráme na stoličky ako Red Bull

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2021

Séria špekulácií okolo budúcnosti Valtteriho Bottasa je zrejme na konci. Po Bottasovom sebavedomom vyhlásení, že Mercedes ho uprostred sezóny istotne nevymení, tieto slová potvrdil i Toto Wolff, podľa ktorého fínsky pretekár dokončí sezónu tam, kde ju začal.

Bottas označil špekulácie, že s ním tím nemá byť spokojný a začína poškuľovať po službách Georga Russella, za totálne hlúposti. Nasledovali vyjadrenia Lewisa Hamiltona, podľa ktorých Mercedes disponuje jasne najlepšou dvojicou pilotov. Hamilton tiež odkázal, že Valtterimu by mali dať ľudia pokoj.

Do tretice teda pribudli i slová Tota Wolffa, s ktorým sa v piatok zhovárali reportéri Sky Sports. Bottasovo zotrvanie je takmer isté: “Určite, pokiaľ nedostane chrípku alebo nebude môcť jazdiť, tak bude v aute,” odkázal.

Výmenu si v tejto chvíli rodák z Viedne nevie predstaviť. “Nevidím žiaden dôvod na takú výmenu. To tamtí chlapci sa tak radi hrajú hru na stoličky,” doberal si tábor Red Bullu poznámkou o hre, ktorej cieľom je po vypnutí hudby si čo najrýchlejšie obsadiť jednu stoličku. Stoličiek je však aspoň o jednu menej ako hráčov, a tak niekto vždy vypadne z hry. “Takže nie, nečakáme žiadnu výmenu.”

Bottas má v tíme plnú podporu, čo Wolff opísal zaujímavou analógiou. “Ak nie ste spokojní so svojou ženou a začnete sa obzerať po nejakých ďalších, tak to váš vzťah asi sotva zlepší. Ja sa snažím pracovať na vzťahu s mojím jazdcom a získať preňho čo najlepšie výsledky predtým, ako začnem flirtovať s niekým iným.”