logo F1online.skF1online.sk

Ľudia by mu mali dať pokoj, reaguje na špekulácie o Bottasovi Hamilton

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 5. 2021

Valtteri Bottas nezažíva najlepšie obdobie kariéry. Výkonnostne i výsledkovo stráca, kvôli čomu to má mať v Mercedese nahnuté, dokonca mu má hroziť výmena s Georgom Russellom. Lewis Hamilton však tvrdí, že teraz nevidí žiaden dôvod na výmenu; lepšiu dvojicu vraj Mercedes nenájde. Žiada len, aby ľudia Bottasa nechali na pokoji.

Na štvrtkovej tlačovke s Lewisom Hamiltonom sa rozoberala téma jeho kolegu. Padla teda i otázka, či by Mercedesu prospelo, keby Bottasov monopost dostal George Russell. “Ak mám byť úprimný, veľmi som o tom nepremýšľal. Z mojej skúsenosti a nášho vzťahu však môžem povedať, že Valtteri mi je skvelým kolegom, ako som vždy tvrdil.”

“Budem naozaj úprimný; mám pocit, že momentálne máme najlepšiu jazdeckú dvojicu po stránke výsledkov, harmónie v tíme a celkových znalostí, ako posúvať auto dopredu,” pokračoval Brit nepodpiľujúc si pod sebou konár.

“V jednej chvíli sa to zmení, nebudem tu navždy a ani Valtteri tu nebude navždy. Ale teraz si myslím, že sme si počas posledných rokov zakaždým splnili svoje úlohy a pokračujeme v tom. Na predchádzajúcich pretekoch sa Valtteri kvalifikoval na pole position, toto sú len štvrté preteky. Myslím si, že by mu ľudia mali dať pokoj a mali ho nechať koncentrovať sa na to, čo robí,” vyslovil sa Hamilton.

Lewis Hamilton nemá prečo Georgovi Russellovi pomáhať odpisovaním Bottasa. Hrozí totiž, že by tým sám sebe uškodil; podobný ročník ako 2007 už istotne nechce zažiť, hlavne po príjemných sezónach s Valtterim Bottasom.

V tejto súvislosti sa vyplavili i informácie o tom, že medzi Georgom Russellom a Lewisom Hamiltonom to má iskriť; sedemnásobný majster sveta vraj o príchode svojho krajana do tímu nechce ani počuť. Mladík špekuláciu poprel so slovami, že ich spoločný vzťah sa nijako nezmenil.

Teraz tak isto vypovedá i Hamilton. “Po nehode v Imole sme si napísali. Dúfam, že aj na tej správe, ktorú som zverejnil, vidíte, že ho podporujem,” ubezpečuje pripomínajúc svoj komentár pod Russellovým príspevkom, v ktorom povzbudil rodáka z King’s Lynn. “On si ide svojou cestou života, je to skvelý chlapík a keď prišiel do nášho tímu, odviedol vynikajúcu prácu. A bude v nej pokračovať. Takže nie, nemáme žiadne problémy.”

Súvisiace články

Diskusia