logo F1online.skF1online.sk

Sainz je ohromený vlnou kritiky na Fernanda Alonsa

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko6. 5. 2021

Návrat Fernanda Alonsa vo veku 39 rokov do šampionátu Formuly 1 spôsobil vlnu rôznorodých reakcií. Skalní fanúšikovia sa tešili a jeho odporcovia neboli nadšení. Po prvých podujatiach sa však okolo pilota tímu Alpine strhla vlna kritiky za jeho výkony, pričom samotného Alonsa sa zastal aj jeho krajan Carlos Sainz.

Sainz sa vyjadril, že talent jazdcov Formuly 1 je prehliadaný práve vlnou kritiky, akú sme mohli zaznamenať aj v prípade spomínaného Fernanda Alonsa. Ten po svojom návrate do tímu Alpine označil kvalifikáciu za svoju slabú stránku. Sainz však verí, že kritika je vo Formule 1 chvíľková záležitosť.

„Som ohromený tým, ako rýchlo ľudia vyvodia závery. Neuvedomujú si úroveň pilotov, monopostov a konkurencieschopnosť, ktorá je dnes vo Formule 1. Je ťažké sa rýchlo adaptovať, keď máte pilotov s takými skúsenosťami,“ uviedol Sainz počas sponzorského podujatia.

„Po dvoch rokoch bez súťaženia na tejto úrovni sa vždy objavia preteky alebo kvalifikácie, ktoré budú ťažšie, ale je vidieť, že ich Fernando rýchlo zvládol a v nedeľu absolvoval skvelé preteky bez kúzelníckych trikov, svojou prácou a zrazu sa všetky tieto kritické vyjadrenia stali obdivom v to, aký je náš šport,“ pokračuje pilot tímu Ferrari.

„V jeden deň vás kritizujú a potom ste skvelí, takže neverím takejto kritike a hodnoteniu, ktoré vychádza zo dňa na deň,“ pokračuje 26-ročný Carlos Sainz.

Práve pre Sainza bola záverečná fáza uplynulej veľkej ceny v Portugalsku plná trápenia. Španielsky pretekár v službách Ferrari sa trápil so svojimi „medium“ pneumatikami a v konečnom poradí skončil až na jedenástom mieste, bez zisku bodov.

Alonso so svojim monopostom Alpine bol jedným z jazdcov, ktorí ho predbehli a získali body, no Sainz necíti potrebu pomsty na nadchádzajúcich domácich pretekoch na legendárnom okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya.

„Som radšej vpredu a nemusím ho predbiehať. Všetci videli, ako trpíme a aký malý odpor som bol schopný priniesť,“ uzatvára Carlos Sainz.„Som šťastný za Fernanda. Mal dobré preteky a zaslúži si to.“

Súvisiace články

Diskusia