logo F1online.sk

Verstappen je spokojný aj s druhým miestom: Skúsil som všetko

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2021

Momentálny stav je 2:1. Red Bull v Portugalsku na Mercedes nestačil, čo sa asi trochu aj predpokladalo. „Horská dráha“ v Algarve papierovo mala o trochu viac sedieť čiernym monopostom, čo sa tento víkend aj potvrdilo. Hoci potvrdiť to sa podarilo len Lewisovi Hamiltonovi, kým Valtteri Bottas (podobne ako v Bahrajne) Maxovi Verstappenovi podľahol.

Max bol dnes v súboji s Mercedesmi opäť osamotený, keďže jeho tímovému kolegovi Sergiovi Pérezovi nevyšiel úvod pretekov. Verstappen sa aj tento víkend zaplietol do kontroverzie s traťovými limitmi, ktoré ho obrali o bonusový bod, avšak celkovo bol po pretekoch spokojný.

„Som rád,“ povedal Verstappen. „Chápete, dnes som naozaj skúsil všetko čo sa dalo. Mal som dobrý reštart a v prvej zákrute som zviedol pekný súboj s Lewisom. Dokázal som pritom zostať na obrubníku, takže tentokrát som mu už nemusel pozíciu vrátiť ako v Bahrajne.“

„Potom to medzi nami troma bolo veľmi tesné. Snažil som sa zaútočiť na Valtteriho, no nedokázal som sa v posledných dvoch zákrutách dostať dosť blízko a zaútočiť na rovinke.“

„Bolo to dobré, síce to neboli preteky na plný plyn, ale tiež to nebolo iba o šetrení pneumatík. Celkovo si však myslím, že nám v porovnaní s Mercedesom trochu chýbalo tempo,“ dodal Verstappen.

Jeho auto dnes objektívne nemalo dostatok tempa, aby dokázal na Mercedes vyzrieť. Aj preto nie je druhé miesto pred Valtterim Bottasom vyloženým sklamaním. Dôležité porovnanie výkonnosti Mercedesu a Red Bullu príde už o týždeň v Barcelone, ktorá je skvelým meradlom skutočnej rýchlosti monopostov.

„Už vlani sme mohli vidieť, že v Portugalsku nie sme veľmi silní. V tomto roku to podľa mňa bolo o niečo lepšie, ale nie o dosť. Skúsil som všetko, no aj vy ste mohli vidieť, že Lewis mal dnes lepšie tempo,“ povedal Max.

„Sme blízko. Prial som si, aby sme tento víkend boli bližšie, ale stále je pred nami dlhá sezóna. Nemôžeme si dovoliť žiadne vypadnutia ani hlúpe chyby a pokračovať v tom, čo robíme,“ uzavrel Verstappen.

Súvisiace články