logo F1online.sk

Plnou parou vpred! avizuje Russell po famóznej kvalifikácii

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala2. 5. 2021

Georgovi Russellovi nechýbalo veľa a dostal by sa do najlepšej kvalifikačnej desiatky. A hoci sa mu to nepodarilo, sklamaný určite nie je. V dnešných pretekoch chce získať prvé body pre svoju stajňu od VC Nemecka 2019.

Rozbehnúť lokomotívu s menom Williams sa v posledných rokoch nedarilo. Sezóna 2021 by mohla byť o poznanie lepšia, veď Russell sa už tretíkrát za sebou prebil do Q2 a v Imole dokonca bojoval s Valtterim Bottasom o deviate miesto.

V sobotu sa na okruhu Algarve pokúsil prebojovať do najlepšej desiatky, na čo mu chýbalo 0,057 sekundy. Poznamenajme, že Williams sa v Q3 neobjavil už poriadne dlho. Naposledy v Taliansku 2018.

“V prvom tréningu sme boli veľmi rýchli, no odvtedy sme sa trápili,” rekapituloval George Russell. “V kvalifikácii všetko opäť ožilo. Mal som plno sebadôvery a odviedli sme fantastickú robotu, že sme sa kvalifikovali na jedenástom mieste. Je to náš najlepší výsledok za posledné tri roky. Som veľmi šťastný.”

Russell tak už bude otvorene pomýšľať na Q3 aj vo zvyšku sezóny. “Nevidím dôvod, prečo nie. Toto bola skvelá príležitosť. Dokonca aj minulý víkend sme mali výbornú šancu. Celý víkend som mal v Imole problémy a nakoniec to bolo také tesné. To je naším cieľom.”

Mladý Brit a nádejný nástupca Lewisa Hamiltona v Mercedese nemusí smútiť. Jedenásta priečka je azda i výhodnejšia ako Vettelovo desiate či Gaslyho deviate miesto. Na rozdiel od tejto dvojice bude môcť totižto vyštartovať na trvácnejšej stredne tvrdej zmesi.

“Na štarte budeme na mediumkách. Súperi pred nami pôjdu na mäkkých gumách, čo nie sú zrovna oslnivo dobré pneumatiky do pretekov. Máme teda skvelú pozíciu. Teraz to bude o dobrom štarte a prvom kole. Rýchlosť na rovinkách máme, chlapci za nami budú mať ozajstné problémy nás predbehnúť. Pozeráme sa vpred a útočíme naplno!” zvolal Russell.