logo F1online.sk

Verstappenov brutálny manéver si Lewis zapamätal, tvrdí Rosberg

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala2. 5. 2021

Maxovi Verstappenovi sa v Imole podaril pekný kúsok, keď už po prvej zákrute bol na čele, hoci štartoval tretí. Bol však aj dosť agresívny, čo si vypýtalo svoju daň — lištu predného krídla Lewisa Hamiltona. Podľa Nica Rosberga sa nám tým rozbehla aj psychologická bitka, Lewis Hamilton vraj na túto zákrutu bude pamätať aj dnes a v ostatných dvadsiatich pretekoch.

Nico Rosberg si ešte živo pamätá na jeho súboje s Lewisom Hamiltonom z rokov 2013 až 2016. Brita dobre pozná, čo využíval na rozohratie rôznych psychologických hier, aby v roku 2016 získal majstrovský titul. Pre taliansku Sky preto ponúkol pohľad do Hamiltonovej mysle.

“Už teraz prebieha boj na trati aj mimo nej medzi Hamiltonom a Verstappenom,” tvrdí Nico Rosberg. “Na trati to, samozrejme, vidíme veľmi dobre. Bojovali naozaj veľmi tvrdo, koleso na koleso. Verstappen Hamiltona brutálne vytlačil na pretekoch v Imole. Na tento moment bude Lewis pamätať počas celej sezóny.”

Pri podobnej konštelácii sa aj podľa toho zariadi. “On vtedy vo vysielačke nepovedal nič, ale verte mi, Lewis si to zapamätal, pretože z Verstappenovej strany to bol brutálny manéver. Bol to tiež odkaz pre Hamiltona, že tento súboj bude naozaj tvrdý. Pre fanúšikov je, samozrejme, super sledovať takýto boj.”

Nico Rosberg momentálne považuje za favorita na titul Maxa Verstappena. Všetko má vo svojich rukách, dôležité vraj bude, aby nerobil hlúpe chyby a nenechal sa vytlačiť z boja o titul. Uvidíme, či to zvládne, veď až teraz reálne bojuje o triumf v šampionáte.

“Vlani mal Verstappen auto, s ktorým mohol len občas vyhrať. Tento rok je on favoritom, čo mení mnohé veci. Vyvíja to naňho desaťkrát väčší tlak. Všetko sa teraz zmenilo, pretože majú dobré auto a už nemôže robiť chyby,” rečnil Rosberg.

“Teraz už musí myslieť aj dlhodobo a zakaždým zbierať body, on je jasný favorit. Teraz uvidíme súboj s Hamiltonom na trati aj mimo nej, a sledovať ho je krásne,” dodáva šampión, ktorý po zisku svojho titulu vyčerpaný opustil šport. “Keďže favoritom je teraz Max, tak vždy, keď je Hamilton pred ním v šampionáte, to znamená, že Max spravil niečo zle. Je pod tlakom. Vidíte, ako sa ho aj Hamilton snaží dotlačiť do tej roly favorita, keď hovorí, že Verstappen má najlepšie auto. A Verstappen robí to isté naopak.”

Súvisiace články