logo F1online.sk

Horner o Wolffovi: Zakaždým si myslí, že rozumie biznisu ľudí naokolo

Christian Horner a Toto Wolff
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2021

Trochu to vyzerá, že v bitke Mercedesu a Red Bullu to začína iskriť. V Milton Keynes sa buduje nová motoráreň, ktorej bude šéfovať jeden z najdôležitejších inžinierov Mercedesu Ben Hodgkinson. Toto Wolff v piatok v Portugalsku médiám povedal, že budovanie vlastného motorového oddelenia a prevzatie duševného vlastníctva Hondy otvára nové možnosti, ako by do Formuly 1 mohla prísť ďalšia nemecká automobilka. Napohľad nevinné slová sa stretli s pomerne silnou odozvou zo strany šéfa Red Bullu Christiana Hornera.

V Milton Keynes sa buduje nové motorové oddelenie „červených býkov“. Tí koncom roka prevezmú duševné vlastníctvo Hondy a stanú sa plnohodnotným továrenským tímom. To podľa šéfa Mercedesu otvára priestor pre vstup ďalšej nemeckej automobilky do kolotoča Formuly 1.

„Na jednej strane sú odhodlaní postaviť svoju vlastnú pohonnú jednotku, ale na druhej nie je žiadnym tajomstvom, že koncern Volkswagen s ich značkami poškuľuje po Formule 1,“ povedal Wolff s odkazom na nedávne špekulácie a možné zapojenie automobiliek Porsche a Audi do tohto projektu Red Bullu.

„Red Bull sa teda kedykoľvek môže rozhodnúť, že chce budovať svoj vlastný projekt alebo spojí svoje sily so špičkovým nemeckým výrobcom. Ich dohoda s Hondou určite má zmysel a od roku 2025 zjavne chcú postaviť vlastnú pohonnú jednotku. Mohli by pokračovať pod hlavičkou Red Bullu alebo sa spojiť s Porsche či Audi.“

Takéto hlasné špekulovanie sa nestretlo s veľkým pochopením zo strany Red Bullu, ktorého šéf Christian Horner nechápe, prečo sa tým Wolff vôbec zaoberá. V Mercedese by sa vraj v prvom rade mali starať o svoje vlastné problémy, než riešiť súperov.

„Toto si zakaždým myslí, že dobre rozumie biznisu ľudí naokolo, ale mal by sa starať hlavne o ten svoj,“ povedal pre Sky Sports Christian Horner. „Budujeme fantastickú motorovú základňu, kam príde pracovať niekoľko skvelých talentov.“

„Bude súčasťou našej továrne a bude pevne prepojená s oddelením pre šasi. Okrem Ferrari niečo také nemá žiadny iný tím. Aký ten motor ponesie názov je už iná kapitola. Momentálne o niečom takom nediskutujeme, aj keď samozrejme nejako by sa v budúcnosti volať mohol. Pre nás je extrémne vzrušujúce, že všetko prebehne u nás v Milton Keynes pod jednou strechou,“ dodal Horner.

Súvisiace články