logo F1online.sk

Webber varuje Sainza: Vo Ferrari nikdy nie je problém v aute

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2021

Jazdecká situácia v tíme Ferrari je v tomto roku viac ako zaujímavá. Pred sezónou nahradil Carlos Sainz v kokpite Sebastiana Vettela a zdá sa, že si s tým poradil veľmi dobre. Jeho prínos ocenil aj dnes už expilot Mark Webber.

Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel či Fernando Alonso sú dobrým príkladom toho, že zmeniť tím nie je vo Formule 1 nič jednoduché. Aj tým najskúsenejším pár víkendov potrvá, kým sa oboznámia so všetkými procesmi v aute a v tíme. Najlepšie hodnotenie spomedzi celého radu novicov má po dvoch víkendoch zatiaľ pilot Ferrari Carlos Sainz. Ten za tímovým kolegom Charlesom Leclercom nezaostáva nijak výrazne.

„Som si istý, že Ferrari si túto jazdeckú dvojicu v nasledujúcich rokoch ponechá,“ vyhlásil Mark Webber. „Potrebujú stabilitu a aby sa to podarilo, musí kooperácia medzi Leclercom a Sainzom fungovať. Musia pochopiť, že tím musí pracovať ako jeden muž a Carlos je pre túto úlohu ten správny človek. Počkajme si a uvidíme, či Sainz dokáže narušiť pevnosť, ktorú si Leclerc vo Ferrari vybudoval.“

„Mal dobrý štart do sezóny a naozaj môže Charlesovi spôsobiť poriadny bolehlav,“ dodal bývalý pilot Red Bullu, Williamsu, Jaguaru a Minardi.

Austrálčan však jedným dychom dodáva, že Leclerc nemusí byť jediný, ktorého v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch rozbolí hlava.

„Formula 1 je dosť tvrdý šport a piloti Ferrari to majú ešte ťažšie, pretože Scuderia nie je v Taliansku pretekársky tím, ale náboženstvo. Jazdci sú tam pod neustálym drobnohľadom a ak sa veci nevyvíjajú dobre, prichádza kritika, pretože vo Ferrari nikdy nie je problém v aute,“ dodal Webber.

Súvisiace články