logo F1online.skF1online.sk

Russell: Lewis a Valtteri sú moji tímoví kolegovia

George Russell a Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2021

Pre Georgea Russella to boli vskutku divoké dva týždne. Po tvrdom strete s Valtterim Bottasom v Imole došlo medzi oboma kohútmi aj k mediálnej prestrelke. Britský mladík zožal dávku kritiky aj od Tota Wolffa, možno aj preto sa rozhodol stiahnuť a následne Bottasovi ospravedlniť.

Russell bol po nehode v Imole poriadne vytočený. Hneď ako vystúpil z rozbitého monopostu, pribehol za Bottasom a podľa vlastných slov sa ho opýtal, či ich chcel oboch zabiť. Následne pred novinármi prehlásil, že Valtteri by k súboju pristúpil inak, keby ho predbiehal niekto iný než on. Tým jasne poukázal na fakt, že práve on je horúcim kandidátom na Bottasove miesto v Mercedese.

Do celého sporu ihneď internoval Toto Wolff, ktorý jazdca Williamsu práve nepodržal. Podľa Rakúšana sa Russell musí ešte veľa učiť a v súbojoch s Mercedesom dbať na „globálnu perspektívu“. Inak povedané, k Bottasovi a Hamiltonovi sa treba na trati správať obdobne, akoby boli jeho tímovými kolegami čo v podstate aj sú.

Russell však v Portugalsku poprel, že by z Mercedesu prišli nejaké pokyny pokiaľ ide o súboje s jazdcami tohto tímu.

„V prvom rade si myslím, že ak sa opäť ocitneme v súboji s Mercedesom, bude to dôsledok veľmi dobrej práce z našej strany. Dúfajme teda, že sa to opäť podarí,“ povedal Russell novinárom v Algarve. „Ale nie, určite neboli stanovené žiadne pravidlá, len treba viac zdravého rozumu.“

„Ako jazdec nikdy nechcete ani neplánujete havarovať a ukončiť tým vaše preteky, už vôbec nie v súboji s tímovým kolegom. Som tu vďaka Mercedesu, ktorý mi pomohol skrz všetky juniorské kategórie a pomohol mi dostať sa aj do Formuly 1,“ povedal Russell.

„Preto sú pre mňa ako rodina, rovnako ako Williams. Lewis a Valtteri sú moji tímoví kolegovia, rovnako ako Nicholas a pravidlom číslo jedna je nezraziť sa s tímovým kolegom.“

„Už je to za nami, život ide ďalej, poučili sme a ideme ďalej,“ dodal pilot Williamsu.

Súvisiace články

Diskusia