logo F1online.skF1online.sk

Bottas sa s Russellom nebavil, na zmeškaný hovor nereagoval

Zničený monopost Valtteriho Bottasa
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2021

Valtteri Bottas považuje kolíziu s Georgom Russellom z Veľkej ceny Emilia Romagna za uzavretú, hoci sa s britským pretekárom po poslednej súťažnej nedeli nestretol a ani s ním nehovoril. Tvrdí, že všetko je to už minulosť a je načase sa pohnúť ďalej.

Bottas s Russellom sa po incidente začali vzájomne obviňovať, z Russellovej strany dokonca padla nepriama výčitka, že Bottas bol taký agresívny preto, že Russell má našliapnuté na to, aby mu vzal sedačku spod zadku. “Keby tam bol niekto iný, azda by reagoval inak.”

Keď emócie trochu vychladli a Toto Wolff zrejme dohovoril svojmu zverencovi, ktorého je i manažérom, Russell uznal, že to nebola tak celkom Bottasova chyba. Na sociálnych sieťach tiež avizoval, že sa cez týždeň s Bottasom spojí a všetko to spoločne uzavrú.

K tomu napokon nedošlo, prezradil Valtteri Bottas pred víkendom v Portugalsku. “Počul som o tom príspevku a ospravedlnení, čítal som ho. Ak mám byť úprimný, od tých pretekov sme spolu nehovorili, od stretnutia u komisárov.”

“V pondelok ráno som si našiel zmeškaný hovor, ale to som ešte spal,” vysvetlil vzápätí fínsky pretekár. “Odvtedy sme sa nebavili, ale som si istý, že George sa na to pozerá rovnako: je to za nami. Je to história a komisári nikoho nepotrestali. George sa ospravedlnil, je načase sa pohnúť vpred.”

A kým George Russell bol v intenzívnom kontakte s Totom Wolffom, Valtteri Bottas sa úspešne vyhol aj týmto rozhovorom. “Krátko potom sme to prebrali, prešli sme si celú situáciu, čo je normálne. Ale okrem toho sme sa zhodli na tom, že si z víkendu vezmeme pozitíva, poučíme sa z negatív a ideme ďalej, hodíme to za seba. Jedno z tých pozitív je, že to boli len druhé preteky sezóny a ešte ich zostáva 21.”

Súvisiace články

Diskusia