logo F1online.sk

Turecko oficiálne nahradilo Kanadu v tohtoročnom kalendári F1

Istanbul Park, Turecko
© Twitter/McLaren
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko28. 4. 2021

Tohtoročný kalendár Formuly 1 bol oficiálne aktualizovaný len pred niekoľkými minútami. Pôvodne avizovanú veľkú cenu Kanady nahrádza v ročníku 2021 podujatie v Turecku.

Ako potvrdil oficiálny profil Formuly 1, nová veľká cena na okruhu v Turecku sa uskutoční v termíne 11. – 13. júna 2021. Presný čas týchto pretekov zatiaľ nepoznáme.

Pre fanúšikov kanadského okruhu však máme zaujímavú správu. Veľká cena Kanady sa vráti do kalendáru Formuly 1 už v roku 2022. Správa zo strany F1 uvádza, že práve s Kanadou bola podpísaná nová dvojročná dohoda ohľadom organizácie veľkej ceny.

Hlavným dôvodom pre tieto zmeny sú prebiehajúce medzinárodné cestovné opatrenia z dôvodu šíriacej sa pandémie koronavírusu. Kvôli lokálnym opatreniam nebolo možné organizovať podujatie Formuly 1 bez absolvovania 14-dňovej karantény, čo priamo viedlo k zmenám v aktuálnom kalendári pretekov.

„Sme vďační za úsilie promotérov a úradov v Kanade, Quebecu a Montreale za posledných pár týždňov, za pokusy o uskutočnenie pretekov a sme radi, že môžeme oznámiť dvojročné predĺženie našej spolupráce s veľkou cenou Kanady ,“ uvádza oficiálne vyhlásenie Formuly 1.

„Budeme spolupracovať s promotérmi, aby sme zabezpečili, že tí, ktorí majú vstupenky na preteky v ročníkoch 2020 a 2021, dostanú možnosť vrátenia peňazí alebo si svoje lístky prenesú na budúcoročné preteky. Tešíme sa na preteky v Kanade v roku 2022,“ pokračuje oficiálne vyhlásenie F1.

Článok postupne aktualizujeme.

Súvisiace články