logo F1online.sk

RaceFans: Formula 1 diskutuje o osude Kanady, nahradiť ju má Turecko

Po štarte VC Turecka 2020
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 4. 2021

Očakávalo sa, že aj tohtoročný kalendár si bude vyžadovať improvizáciu. Ešte pred štartom sezóny bolo verejnosti dané na známosť, že Liberty Media v tomto roku nepočíta s ázijskými podujatiami v Číne a Vietname, ktoré nahradili Imola a Portimao. To však nemusia byť posledné škrty.

V posledných týždňoch sa dosť intenzívne diskutovalo o osude Veľkej ceny Kanady. Prednedávnom uzrela svetlo sveta špekulácia priamo z kanadských médií, podľa ktorých je osud Montrealu už definitívne spečatený. Hovorca podujatia na to však promptne zareagoval, k zrušeniu pretekov vraj nedošlo, no miestne zdravotnícke autority jeho konanie neodporúčajú. Odvtedy čakáme na ďalšie relevantné informácie.

Pripomeňme, že Veľká cena Kanady sa má konať 13. júna, týždeň po podujatí v Baku. Aj z geografického hľadiska sa teda núka scenár, podľa ktorého by Montreal mohol v rovnakom termíne nahradiť Istanbul.

Portál RaceFans prišiel s informáciou, že práve dnes (v pondelok) diskutuje Komisia F1 na svojom zasadnutí o ďalšom osude Veľkej ceny Kanady a tiež o premiestnení siedmeho podujatia sezóny do tureckého Istanbul Parku. Možnou alternatívou je aj nemecký Nürburgring, avšak panuje presvedčenie, že tureckí promotéri ponúkajú Liberty Media výhodnejšie finančné podmienky.

Epidemiologická situácia v Kanade nie je momentálne priaznivá. 3. apríla zaznamenala krajina denný prírastok 11 041 nakazených a 12. apríla pribudlo 10 858 nových prípadov, čo je druhé a tretie najvyššie číslo od prepuknutia pandémie.